Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 13 maart-14 april 2024

Drie verschillende kunstdisciplines bij boeiende expositie ArtiBrak

Een kunstenaar kan zich van vele materialen bedienen en veel kunstenaars beoefenen diverse disciplines gedurende hun leven. Het is boeiend om te zien hoe de drie kunstenaars die komende tijd exposeren bij Galerie ARTIBRAK ieder bewust een eigen materiaalkeuze hebben gemaakt voor het werk dat zij willen tonen.

Andrzej Wawrzyniak schildert niet met een vooropgezet plan; hij laat de verf, meestal acryl, spreken vanuit zijn intuïtie en hoe hij het leven ervaart. Zijn werk is sfeervol en de uitgebalanceerde combinatie van kleuren en vlakken blijven de kijker boeien. Hij maakt zowel abstract als figuratief werk zoals portretten. Andrzej is in Polen geboren en in zijn werk kunnen we verwantschap met Oost-Europese kunstvormen herkennen.

Hoewel Mary Bezembinder ook veel schildert, toont ze op deze expositie haar ruimtelijk werk en daarbij maakt ze gebruik van een keur aan materiaal. Ze drukt zich uit in zowel keramiek als brons, hout, granito en marmer. Haar inspiratiebron daarbij is de vrouwelijke torso, gefascineerd als ze is door de vrouwelijke vorm en vitaliteit. Ze experimenteert en zoekt voortdurend naar de meest expressieve vormen en zo ontstaan haar “vrouwenlandschappen”.

Arnold Hoogendorp componeert zijn foto’s zorgvuldig. Lijnen en ritme spelen een grote rol in zijn werk. Hij brengt gevonden objecten bij elkaar en vormt daarmee een compositie die daardoor een eigen leven gaat leiden. Je moet vaak goed kijken om het object nog te herkennen; het vertelt een heel nieuw verhaal. Zijn foto’s zijn grafisch en abstract en hebben met conventionele fotografie weinig meer te maken.

De opening van deze tentoonstelling is zaterdag 16 maart om 15.00 uur.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram