Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

GALERIEPRIJS 2024 VOOR FRED VAN POMEREN

Zaterdag 10 februari 2024 werd tijdens de opening van de ledententoonstelling in GALERIE ARTIBRAK de jaarlijkse Fonds ArtiBrak Galerieprijs uitgereikt. Een jury van vier kunstenaars (dit jaar Edit Bons, Lisette Krul, Bert Nieuwpoort en Frits van Tol) maakte hiervoor een keuze uit het geëxposeerde werk. 

De prijs, die bestaat uit een bedrag van 250 euro en een oorkonde, ging dit jaar naar het schilderij “Heimwee naar het land van Esaias van de Velde” van Fred van Pomeren. De jury beschreef het werk als “fijnzinnig, detaillistisch geschilderd, met een vreemde bijna mystieke sfeer”.  Het is een werk vol contrasten waarop veel valt te ontdekken. Geen vrolijk werk zoals Fred zelf zei; hij verwijst er o.a. mee naar de klimaatcrisis, het verdwijnen van de natuur zoals die nog te zien is op het schilderij van Van de Velde uit 1622, waarnaar de titel verwijst.

Naast de galerieprijs waren er twee eervolle vermeldingen: voor het schilderij “Hoop” van Natalia Schoutsen-Stefanova en voor het beeldhouwwerk “2 Faces” van Irene van der Winkel. Alle werken zijn nog te bewonderen tot en met zondag 11 maart 2024 in de Galerie, Herenstraat 76 te Voorburg.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram