Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 18 oktober-19 november 2023

TWEE BIJZONDERE KERAMISTEN IN GALERIE ARTIBRAK

Is het een kunstobject of is het een windlicht? Bij het werk van Gracia Malmberg is het antwoord: allebei. Bij Gracia thuis in Suriname was er veel kunst van opengewerkt houtsnijwerk; dat heeft haar geïnspireerd om ook in keramiek de opengewerkte techniek toe te passen. Gracia begon met keramiek op Curaçao, ging er later hier in Nederland mee verder en ontwikkelde haar eigen stijl. Ze werkt veel met papierklei, klei versterkt met papiervezel, waardoor het sterker wordt en zeer geschikt is voor bijvoorbeeld die windlichten. Voor de decoratie van haar werk haalt ze ook inspiratie uit de patronen en kleurcombinaties van stoffen. In haar keramiek zie je de invloed van vele culturen, onder andere Afrika, India, Zuid-Amerika, net zo kleurrijk als Gracia zelf.

Gracia Malmberg

De Haagse beeldend kunstenaar Vera Zegerman schildert, maakt installaties, doet mee aan kunstprojecten en maakt keramiek objecten. Een twintigtal van deze objecten toont zij bij deze expositie in ArtiBrak. Met de hand vormt zij uit de zachte klei unieke vormen, die vervolgens worden gebakken. Die vormen kunnen geïnspireerd zijn door bijvoorbeeld fossielen, maar gaan onder de handen van Vera een eigen leven leiden. Sommige delen van het object worden glad afgewerkt, andere juist grof gemaakt en enkele stukken kleurrijk geglazuurd. Ze nodigen uit tot aanraken, voelen, contact maken… en precies dat is waar het Vera om gaat: contact tussen contrasten, tussen mens en kunst.

Vera Zegerman

De expositie is te zien vanaf 18 oktober tot en met 19 november 2023 in Galerie ArtiBrak, Herenstraat 76 te Voorburg, woensdag t/m vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Opening: zaterdag 21 oktober 15.00 uur.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram