Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 11 maart-2 april 2023

EERSTE EXPOSITIE IN NIEUWE GALERIE ARTIBRAK

Het is zover: de nieuwe galerie van ArtiBrak gaat open voor het publiek. Maar liefst zeven kunstenaars exposeren in Herenstraat 76, beter bekend als ’t Swaentje. Onder de naam Galerie BRAK was de vereniging vanaf 1988 ook al in 't Swaentje gehuisvest, totdat ze in 2006 verhuisde naar Herenstraat 44 en nu is ArtiBrak dus terug in dit prachtige, historische pand.

Zeven aparte kunstenaars
Op deze eerste tentoonstelling is zeer divers werk te zien: keramiek van Willy Hampel en beschilderd glas van Hak Stam; Arnold Hoogendorp maakt ‘fotosculpturen’ en Jaap Paauwe schildert met acryl op gobelinstof; ook Wim van de Goor schildert met acryl, maar dan puur abstract, terwijl de met olieverf geschilderde ‘abstracte landschappen’ van Philip Vencken nog wel als zodanig zijn te herkennen. Winnifred Bastian toont bekende gebouwen uit Voorburg op haar olieverfschilderijen.

Bijzonder openingsproject
Voor de opening van de nieuwe galerie is er door zo’n 45 leden van ArtiBrak een klein kunstwerk van 20x20 cm gemaakt dat tot één groot gezamenlijk kunstwerk is samengevoegd. Ook dit werk zal vanaf 11 maart in ’t Swaentje te bewonderen zijn.

Feestelijke opening
Op zaterdag 11 maart om 15.00 uur zal de wethouder van Cultuur, Marcel Belt, de feestelijke opening van deze bijzondere expositie verrichten. Iedereen is van harte welkom.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram