Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 10 november-12 december 2021

Van 10 november tot en met 12 december exposeren zes kunstenaars heel divers werk in galerie ArtiBrak.

Arnold Hoogendorp toont prachtige kunstfoto’s uit zijn directe omgeving waar hij vaak wandelt met de hond, zoals Schakenbosch en de Kastelenring in Leidschendam-Voorburg. Toen hij op een vroege ochtend in mei kwam aanlopen was de brug, geflankeerd door riethalmen, gehuld in een warme gouden zonnegloed. Gefascineerd door de uitstraling drukte Hoogendorp af en zo ontstond de foto ‘Brug van Goud’. Arnold Hoogendorp heeft door heel Nederland geëxposeerd met zijn foto’s en heeft diverse belangrijke prijzen gewonnen, zoals de Haagse Fotoprijs 2008. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft ca. 2300 foto’s van hem in bezit vanwege zijn fotokunstopdracht Leidschenveen ‘Van Weiland tot Stadsdeel’.

Arnold Hoogendorp - Een brug van Goud

De Roemeense Doina Bungardean volgde haar opleiding aan de Kunstacademie te Cluj (monumentale mozaïeken). Sinds 1977 woont ze in Nederland. Tot na de revolutie in Roemenië stond de sociale en culturele ommekeer van haar land centraal in haar schilderijen. De laatste jaren is Doina bezig andere beelden te creëren, die de toeschouwer prikkelen om zelf te ontdekken waar haar werk over gaat. De thema’s portret, mens, zee, lucht, aarde, muziek en geometrische vormen bepalen of de afbeelding abstract of figuratief wordt. De bindende factor in al haar werken is de gelaagdheid van kleur, materie en lijnvoering.

Doina Bungardean - Compositie met mandoline Ayl

Als kind van anderhalf was Elise Kloppers al bezig met oude kranten en een schaar, ze maakte haar eigen speelgoed. Als beeldend kunstenaar werkt ze in gemengde en zelf ontwikkelde technieken. In haar werken laat zij zich inspireren door de textuur, structuur, flexibiliteit en vorm van natuurlijke en andere materialen. Haar werken groeien in haar handen en ontstaan in het maakproces als een bricolage. Komt zij uit het platte vlak, dan vooral met haar objecten van handgeschept papier, gelaagde labelobjecten, haar dubbelweefsels en haar Wilgenteen-objecten, welke laatste voortkomt uit haar bezoek aan de loopgraven bij Ieper uit de Eerste Wereldoorlog. Elise Kloppers won diverse prijzen met haar werken, waaronder de AWARD Kunstbiënnale van Venetië 2019.

Elise Kloppers - Ieper

Gracia Malmberg toont objecten in keramiek. Haar inspiratiebronnen stammen uit haar jeugd, waar veel kunst van geperforeerd houtsnijwerk in huis was. Culturen uit verschillende landen zoals Afrika, India, Italië, Japan, Zuid-Amerika en Nederland inspireren haar en ook haalt ze veel inspiratie uit prints van stoffen en kleurencombinaties daarvan. Gracia werkt met vaste kleuren en haar werk is vaak ook gedeeltelijk geglazuurd. De werken worden vervaardigd in zelfgemaakte drukmallen, waarna ze het ontwerp naar eigen inzicht op het object tekent en uitsnijdt. De decoratie wordt met verschillende lagen keramische verf aangebracht en biscuit gebakken en daarna gedeeltelijk geglazuurd om diepte en kleur te accentueren. De kunstwerken van Gracia hebben twee functies: ze zijn windlicht en kunstobject.

Gracia Malmberg - Kraanvolgels

Hak Stam volgde haar opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam (Mode en Middelbaar Tekenen). Ze was vele jaren docent textiele vormgeving aan het Centrum voor Kunst en Cultuur te Zoetermeer, geeft workshops en organiseert kunstzinnige activiteiten op scholen en bij bedrijven. Ze exposeerde door heel Nederland met kleding-als-kunst en schilderijen. De laatste jaren heeft zij zich meer toegelegd op (kleine) collages, waarin de verf wordt gecombineerd met diverse andere materialen, als o.a.: Tyvec, plastic, klei, zijde en driedimensionale textielverf. Hiervan zijn er nu een aantal te zien bij ArtiBrak.

Hak Stam - Gebroken tas

Vera Zegerman richt zich met het maken van haar keramiek-objecten op het uitbeelden van niet bestaande levensvormen. Het zijn fantasie-objecten met een hoog abstractieniveau. Vera laat zich al meer dan 25 jaar inspireren door fossielen en in het begin had haar werk daar nog een duidelijke verwantschap mee. Wat haar fascineerde waren niet de fossielen zelf, maar de vormen, lijnen en oppervlaktestructuren - resultaat van vroeger leven en verweringsprocessen. Die elementen abstraheerde ze steeds verder waardoor haar werk in de loop der tijd evolueerde tot geheel nieuwe, zelfbedachte levensvormen. Op de Vrije Academie WBK in Den Haag leerde ze in 2006 werken met rijstpapier van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi. Sindsdien combineert ze rijstpapier regelmatig met keramiek.

Vera Zegerman - Vaar je eigen koers
Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram