Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 7 oktober-7 november 2021

Van 6 oktober tot en met 7 november exposeren vier vrouwen in galerie ArtiBrak hun visie en gedachten over ‘Holland’. Hierbij zijn ze voor een deel uitgegaan van het gedicht van de Nederlandse dichter Hendrik Marsman: Herinnering aan Holland.

Doortje van Ginneken werkt vooral met olieverf, tempera, aquarel en pen en inkt. Zij exposeert een aantal landschappen met een verhaal. De natuur en landschap staan centraal in haar werk. De grillige vormen van het menselijk lichaam, bloemen en planten spreken haar aan.

Lucy de Kruijf maakt keramiek en grafiek, waar qua techniek heel veel mogelijk is. Het houdt nooit op zoals een reactie op Marsmans’ gedicht: al die ‘water’- en ‘dijk’-lijnen.

Van Mary Bezembinder zijn Hollandse “vrouwenlandschappen” te zien. De vrouwelijke torso met haar ronde, golvende lijnen, is voor Mary een inspiratiebron. Zij zoekt een dialoog met de steen en laat daarom een deel van de steen zien, zodat de suggestie van het geheel gewekt wordt.

Annette Neervoort-Zeylstra vindt haar inspiratie in tulpen- en andere bollenvelden, waar zij jarenlang tussen woonde in Noord-Holland. Zij brengt ze met acrylverf en oliekrijt tot uiting in haar werk. Haar werk is expressief en straalt dynamiek uit. Compositie en kleur spelen een belangrijke rol.

De expositie wordt op zaterdag 9 oktober om 15.00 uur geopend door Ad Vonk, voorzitter van ArtiBrak.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram