Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 2 september-3 oktober 2021

Afgestudeerden KABK exposeren examenwerk

Drie jonge talenten, die onlangs zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, exposeren hun eindexamenwerk bij galerie ArtiBrak. Hun werk deelt een magische sensibiliteit, waarin de transformatie van het vrouwelijk lichaam een belangrijke rol speelt.

Laurence Herfs - tekeningen
In haar werk onderzoekt Laurence Herfs het vrouwelijk lichaam in transformatie. In haar werk gebruikt Laurence Herfs een universeel thema om een persoonlijk verhaal te vertellen. Zij doet dit in een beeldtaal die deels wortelt in de kunstgeschiedenis en schept zo een indringende, gelaagde verhaallijn die zichtbaar maakt wat belaging lijfelijk doet met een vrouw die hier het slachtoffer van wordt. Voor haar werk ontving Laurence Herfs een eervolle vermelding bij de Jan Roëdeprijs 2021.

Yota Karas - tekeningen
De Grieks-Australische Yota Karas groeide op tussen twee culturen. Op haar vele reizen zoekt ze naar patronen en verhalen die de identiteit van de mensen in hun cultuur bepalen. Tijdens corona keek ze naar binnen en vond nieuwe landschappen en figuren in haar naaste omgeving en in haar herinneringen, die ze in fraaie kleurtekeningen portretteerde.

Wumen Ghua – schilderijen en installaties
Wumen Ghua onderzoekt in haar werk de gelaagdheid en mythische oorsprong van een bestaan dat geworteld is in Mongolië, haar geboorteland, een land met een tumultueuze geschiedenis. In haar schilderijen vermengt ze historische beelden en persoonlijke fantasie, om het concept van een onafhankelijke geschiedenis door een enkele waarnemer uit te dagen. Wumen Ghua ontving de Jan Roëdeprijs 2021 voor haar werk.

De expositie wordt zaterdag 4 september om 15.00 uur in kleine kring officieel geopend.

Met inachtneming van de coronaregels kunt u de expositie tijdens de reguliere openingstijden bezoeken.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram