Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie van 2-22 dec. 2020

De tentoonstelling loopt van 2  t/m 22 december 2020

Twee nieuwe leden tonen in december hun werk op de expositie in ArtiBrak.

Ina Topman begon in 2002 met het maken van beelden in klei, voornamelijk koppen en modellen, maar begon een jaar later met beeldhouwen in steen, waar haar passie bleek te liggen. Zij werkte met speksteen, later met albast en marmer.

Ina werkt zonder vast patroon, ze begint vaak met een thema, symbool of onderwerp, waar ze een geschikte steen bij zoekt. Soms is er ook zo maar een mooie steen, waardoor ze zich laat inspireren en volgt het thema later. Tijdens het hakken en het vormen blijken er allerlei overeenkomsten te ontstaan tussen het onderwerp en de steen. Vaak gaat het over verlies en rouw, omdat die gedurende haar leven een belangrijke rol hebben gespeeld. Het hakken, raspen en polijsten van de beelden en het toewerken naar de vorm hebben een therapeutisch effect. Zij vindt het een uitdaging vormen terug te brengen tot het wezenlijke en daarmee aan zeggingskracht te laten winnen. Ina Topman volgde diverse cursussen steenhouwen, waaronder die in Carrara (Italië), het centrum van de marmerindustrie waar ook Michelangelo zijn marmer haalde, en ze exposeerde met haar beelden in verschillende plaatsen in Nederland.

Arnold Hoogendorp gebruikt de fotografie als middel om tot een nieuwe uitdrukkingswijze en -vorm te komen; zijn foto’s zijn opgebouwd uit gevonden objecten en materialen, die hij zorgvuldig componeert tot een boeiende, nieuwe (foto)sculptuur. De toeschouwer moet vaak heel goed kijken om de ‘gevonden voorwerpen’ nog te herkennen.

Arnold ontdekt zijn vormen in de natuur, in architectuur en op straat.
Jarenlang had hij zijn eigen fotobedrijf met galerie, waar diverse leden van (Arti)Brak indertijd hebben geëxposeerd. Daarnaast heeft Arnold diverse foto-opdrachten uitgevoerd voor de gemeente Leidschendam en fotografeerde hij bouwprojecten voor de HBG Groep.

Hij exposeerde in binnen- en buitenland, zijn werk hing in musea, waaronder het Kunstmuseum Den Haag en Catharijneconvent in Utrecht. Met zijn fotowerk won Arnold diverse prijzen, waaronder de Vermeulen Brauckman Kunstprijs 2013, Foton Enschede, de Hasseblad nominatie 1998 en de Haagse Fotoprijs 2008. Daarnaast was hij met zijn werk te zien in het tv-programma AVRO’s Kunstuur.

De foto’s op de expositie bij ArtiBrak zijn allen gemaakt op locaties in Leidschendam-Voorburg, zoals Schakenbosch, de Driemanspolder en The Mall of the Netherlands.

U bent welkom om de expositie op de reguliere openingstijden te bezoeken. Wij houden ons aan de coronarichtlijnen. Vandaar dat er geen officiële opening van de expositie is.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 13-17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram