Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

ArtiBrak gaat weer open!

Vanaf 9 september is de galerie weer open op de normale openingstijden. De exposanten zullen met regelmaat aanwezig zijn. Dus wilt u één van hen ontmoeten, kom dan op een dag dat deze aanwezig is volgens onderstaand schema:
 
Tina van Krogten is aanwezig op  9, 10, 12, 16, 17, 23, 24, 30 sept. en 1 okt.
Kate Nobbs is aanwezig op 12 en 26 sept. en op 3 en 4 okt.
Vera Zegerman is aanwezig op 12 en 27 sept.
 
Natuurlijk houden wij ons ook aan de coronaregels en wordt u verzocht
 -      de galerie niet te betreden als er vijf personen aanwezig zijn in de galerie
 -      uw handen te reinigen met het middel dat in de hal staat opgesteld
 -      de bekende anderhalve meter afstand in acht te nemen.
 

Tina van Krogten
Schilderijen

Kate Nobbs
Aquarellen

Vera Zegerman
Keramiek en Foto's

Vreemde figuren en fantasierijke fossielen
als nieuwe levensvorm

 
In september tonen drie vrouwelijke kunstenaars hun werk in ArtiBrak. Vreemde figuren, fantasierijke levensvormen en ingrediënten uit de keuken creëren een nieuwe werkelijkheid. 
 
Voor Tina van Krogten is kunst ‘a way of life’. Ze is geboren in Brighton (Engeland) waar zij studeerde aan de afdeling keramiek van het Brighton Art College. Reeds vele jaren woont ze in Nederland waar ze aan de Vrije Academie in Den Haag haar opleiding voortzette met textiele werkvormen, schilderen en tekenen. Ze gaf cursussen en workshops  in aquarel en gemengde techniek aan mensen van de internationale gemeenschap van Den Haag en omgeving.
Jaren heeft ze geschilderd met gemengde techniek, nu tekent ze alleen, met een snel neergezette lijn en enkele kleuraccenten. Daarbij gebruikt ze verschillende materialen: potlood, inkt, acryl, aquarel, en gesso, op papier en linnen. Soms bewerkt ze de achtergrond met modelgips en houtlijm, waardoor de tekeningen lijken op oude muurschilderingen.
De figuren die Tina tekent zijn vaak vreemd en soms humoristisch; haar liefde voor katten komt vaak terug in haar werk.
 
De Australische Kate Nobbs woont en werkt sinds 1990 in Nederland. In haar kunstpraktijk onderzoekt ze wat het betekent om mens te zijn.
In de serie grote aquarellen die Kate op de expositie bij ArtiBrak laat zien gebruikt ze haar favoriete ingrediënten uit de keuken en onderzoekt de betekenissen achter tevredenheid en de acties om een gelukkig leven op te bouwen. Door gelaagdheid van aquarelverf en echte stukken aquarelschilderijen, samen met de gelaagdheid van teksten, creëert Kate meditaties over de thema's tevredenheid en geluk.
Herhaling van vormen en gedurfde penseelstreken kenmerken het werk.
 
Vera Zegerman richt zich met het maken van haar keramiekobjecten op het uitbeelden van niet bestaande levensvormen. Het zijn fantasierijke objecten met een hoog abstractieniveau, nieuwe levensvormen, waarvan het onduidelijk is of ze dierlijk of plantaardig zijn of misschien iets daar tussenin. De kijker mag dat zelf bepalen.
Al meer dan 25 jaar laat Vera zich inspireren door fossielen, die ze steeds verder abstraheert, zodat ze weinig meer gemeen hebben met de oorspronkelijke inspiratiebron. Wat haar werkelijk fascineert, zijn niet de fossielen zelf of het leven waar ze een afdruk van zijn, maar de zichtbare vormen, lijnen en oppervlaktestructuren - resultaat van vroeger leven, fossilisatie en verweringsprocessen. Verdergaand ontwikkelde ze haar eigen arsenaal aan vormen en lijnen wat resulteerde in haar huidige werk dat een weergave is van geheel nieuwe, zelfbedachte levensvormen.
Recent speelt ze ook graag met het verknippen en bewerken van haar eigen foto’s.
 
I.v.m. coronamaatregelen maximaal vijf personen tegelijk in de galerie

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram