Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Nail Çeloviç

http://www.nailcelovic.nl/

Welkom op mijn website.

Mijn werk gaat dikwijls over beweging in een bepaalde ruimte. Dat hoeft niet slechts fysiek te zijn, maar kan ook gaan om een meer spirituele ruimte. De verschillen tussen binnen en buiten zijn daar belangrijk. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen de binnenruimte en de energie die daartussen speelt.

Ik werk van realistisch naar abstract. Zo begin ik altijd met het maken van veel concrete schetsen en pas wanner ik voldoende informatie heb, verwerk ik dat in mijn schilderijen. De schetsen zijn meestal driedimensionaal. Inspiratie kan ik bijvoorbeeld putten uit figuren in een gebouw of een bepaalde ruimte. Zo heb ik een serie schilderijen gemaakt, waarin ik de architectonische constructie van de kathedraal van Chartres heb verwerkt. Een compositie van oude meesters kan ook heel goed een basis zijn. Bijvoorbeeld een schilderij van Vermeer of een beeldhouwwerk van Michelangelo. Vervolgens abstraheer ik de informatie in een schilderij: ieder abstract schilderij heeft dus een realistische achtergrond. De doeken zijn opgebouwd uit verschillende lagen die steeds simpeler vormen krijgen. Ik denk daarbij in kleuren en vormen.

Mijn werk laat zich niet eenvoudig duiden en is daardoor niet conventioneel. Het gaat mij puur om mijn eigen artistieke ontwikkeling.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram