Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Jolanda Verdegaal

Lagen in rotsformaties, scheuren in droge rivierbeddingen of knoestige boombast. Met een grote vaardigheid op de draaischijf vertaalt Jolanda Verdegaal deze texturen in klei. Haar werk wordt afgewerkt met matte, ruwe glazuren en gestookt op hoge temperatuur. Regelmatig voegt zij geboetseerde takvormen of steles toe. Sommige stukken krijgen een rijk accent door het gebruik van goudluster of bronsglazuur.  De spanning tussen een enerzijds zeer eigentijdse en persoonlijke benadering en anderzijds een teruggrijpen op oeroude vormen met verweerde oppervlakken geeft haar werk een tijdloze schoonheid mee.

Sinds 30 jaar exposeert zij regelmatig. Haar werk is te zien in galeries, musea en in particuliere verzamelingen in binnen- en buitenland (o.a. in China, Taiwan, Zuid-Korea en het VK) en heeft in vele publicaties gestaan.


In 2018 ontving zij de oeuvreprijs voor haar werk van de Stichting Fonds ArtiBrak in Voorburg. In 2019 een bronzen onderscheiding bij de "Yatai Lotus Mountain Prize - International Ceramics Contest’ in Changchun (China).

In 2020 ontving zij de bronzen onderscheiding in de 8e Taiwan International Gold Teapot Competition and Exhibition.

Jolanda Verdegaal is opgeleid als docent beeldende vorming en heeft zich gespecialiseerd in keramiek. Zij geeft cursussen en workshops en is docent bij de Nederlandse Keramiek Opleiding (NKO) in Gouda.

Website: www.jolandaverdegaalkeramiek.nl

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram