Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Angèle von Brixen

Angele von Brixen is geboren in Den Haag. Zij genoot haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de academie la Grande Chaumiere in Parijs. Haar docenten aan de K.A.B.K. waren o.a. Paul Citroen en Cees Bolding. Zij is opgenomen in Beeldend Nederland vanaf 1945 door Dr. Frans Jacobs. Zij is werkend lid van de kunstenaarsvereniging Arti-Brak in Voorburg waar zij ook woont. In 1970 startte haar eerste expositie in Amsterdam waarna er velen binnen en buiten de Europese grenzen volgden. Rond 1980 startte zij met haar intuïtieve schilderijen wat in de loop der tijd veel navolging kreeg. Tot op heden kenmerkt een speciale lichtval en claire obscure stijl haar werken. Vanaf 1980 doceerde zij tekenen en schilderen aan vele kunstacademies in Nederland. Haar werk veranderde en groeide naar een “lossere” stijl, semiabstract met bijna altijd, als het ware opdoemend uit de verf: de menselijke figuratie. Daarnaast illustreerde zij diverse boeken . Haar huidige vrije werken hebben een intuïtieve start waarna het ontdekken van de figuratie in combinatie met zuiver denken en zoekend onder het oppervlak der dingen, duiden en werken naar het eindresultaat.

http://www.angelevonbrixen.com/

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram