Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 22 mei-23 juni 2024

Kleurrijke schilderijen en sterke abstracte sculptuur

Van een uitbundig vrolijke toren tot een schijnbaar eenvoudige stenen vorm, de nieuwe expositie in Galerie ArtiBrak brengt uitersten bijeen.

De kleurrijke toren is nieuw werk van Hella van Ockenburg, die werkt met diverse technieken op papier en doek. Het getoonde werk omschrijft zij zelf als ‘mixed media’, waarbij ze veel gebruik maakt van sjablonen.

Landschap is het thema van Gerart Kamphuis en dat levert felgekleurde acrylverfschilderijen op. Het gaat bij Gerart niet zozeer om de precieze weergave van een landschap, maar om de impressie van bijvoorbeeld een wolkenlucht of een weerspiegeling in het water.

Hoe anders is dan de uitstraling van het beeldhouwwerk dat samen met deze schilderijen wordt geëxposeerd door Brigitte Wawoe en Elbert van den Berg.

Elbert van den Berg maakt strak vormgegeven sculpturen in steen. De steen daagt hem uit, al denkend en schetsend in 3-dimensionale beelden onderzoekt hij de mogelijkheden om het beeld dat hij daarbij voor ogen heeft in steen te vangen.

Ook Brigitte Wawoe werkt vaak in steen, een soort marmer dat ze op Curaçao vindt. Ze bewerkt die bijvoorbeeld tot abstracte torso’s of sterk gestileerde dieren. Naast steen werkt ze ook met brons, hout en ijzer.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 25 mei om 15.00 uur en is nog te zien tot en met zondag 23 juni.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram