Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 5 april-7 mei 2023

DE ‘SPIEGELINGEN’ VAN HET LANDSCHAP IN DE KUNST

Landschap, het is al eeuwenlang een geliefd onderwerp voor kunstenaars: het fascineert, het ontroert, het roept herinneringen op. De weerspiegeling hiervan is terug te zien in het werk van vier kunstenaressen, die exposeren in galerie ’t Swaentje, Herenstraat 76 te Voorburg.

Verlangend naar ruimte en vergezichten schildert Suus Zweekhorst het Hollandse polderlandschap, Geen spectaculaire natuur misschien...een polder, een sloot een bruggetje..., maar toch zo indrukwekkend mooi in zijn eenvoud. Ze werkt met olieverf of met acryl en bister op papier en weet daarmee zeer sfeervolle beelden op te roepen.

Suus Zweekhorst

Lotje Meijknecht weet m.b.v. van veel verschillende technieken haar eigen beeld van de natuur te scheppen. Ook bij haar zijn elementen van het Hollandse landschap, zoals knotwilgen, polders en kassen herkenbaar. Ze maakt lino’s, houtsneden en schilderijen met heldere vormen en kleuren. Bijzonder zijn ook haar digitale schetsen op gicleeprint.

Lotje Meijknecht

Bij Rosemarijn van Limburg Stirum groeit het werk onder haar handen; ze gaat wel uit van bijvoorbeeld een schets die ze maakt in de natuur, maar het uiteindelijke beeld ontstaat al denkend, kijkend en werkend in haar atelier. Ze toont o.a. grafisch werk zoals kleurenhoutsneden en boeken, maar ook olieverfschilderijen. Bij haar zien we naast Hollandse ook vaak Schotse landschappen terug.

Rosemarijn van Limburg Stirum

De keramische objecten van Lucy de Kruijf zijn gebaseerd op oervormen uit oude culturen. Ze vindt haar inspiratie in de aarde, want daar komt het leven uit voort en daar keert het naar terug. Haar doorleefde klei-objecten nodigen uit tot bespiegelingen.

Beeldend kunstenares Sonja van der Burg verzorgt op zaterdag 8 april om 15.00 uur de opening van deze bijzondere tentoonstelling. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram