Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

GALERIEPRIJS ARTIBRAK VOOR FRITS VAN TOL

Onder grote belangstelling werd zaterdag 14 januari de galerieprijs 2023 uitgereikt tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling van Kunstenaarsvereniging ARTIBRAK. De prijs wordt ter beschikking gesteld door Fonds ArtiBrak en een onafhankelijke, deskundige jury maakt een keuze uit het geëxposeerde werk van ruim 40 kunstenaars.

‘Danse Jump’ van Frits van Tol won dit jaar de galerieprijs; de sculptuur is opgebouwd uit zwarte houten latjes en “boeit door zowel kracht als sierlijkheid, waarbij de transparantie de zwaarte van het zwart opheft”, aldus een citaat uit het juryrapport.

Er waren ook twee eervolle vermeldingen: voor het schilderij ‘Time has stilled’ van Arthur Bernard, “een knappe compositie van heldere en zachte kleuren met een grote gelaagdheid” en voor ‘Zonder titel’ van Wim van de Goor, “een fascinerend schilderij dat met gedurfde kleurkeuze en vorm de ruimte in schalt ”.

Dit is de laatste expositie in Herenstraat 44, want galerie ArtiBrak verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie in Herenstraat 76.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram