Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 2 t/m 27 november 2022

NIEUWE EXPOSITIE ARTIBRAK IS EEN FEEST VAN VERBEELDING

Hoe verschillend het werk van de vier kunstenaars ook is, ze prikkelen alle vier zeker de verbeelding van de toeschouwer.

Voor Arthur Bernard is dat ook nadrukkelijk de bedoeling; hij wil dat zijn schilderijen ons uitdagen om anders naar de dingen te kijken. Door kennismaking met Japanse filosofie ontdekte hij de schoonheid van de imperfectie van het dagelijks leven te zien.Naast zelfontdekking is kunst voor hem ook een vorm van communicatie.

Arthur Bernard

In de 3D objecten van Joke van der Wiel herken je wel de vogels, planten, huisjes en andere vormen uit de buitenwereld, waaruit zij haar inspiratie haalt. Maar vervolgens heeft ze daar zo’n fantasievolle uitdrukking aan gegeven d.m.v. papier, epoxy, hout of metaal, dat ze de toeschouwer ermee verrast.

Joke van der Wiel

Philip Vencken is architect, maar heeft zich daarnaast ontwikkeld als schilder. In zijn werk met olieverf en gemengde techniek onderzoekt hij harmonie, balans en kleur; met de vrije dynamiek van zijn schilderen voedde hij ook zijn creativiteit als architect. Zijn werk is veelal kleurrijk en abstract.

Philip Vencken

Bij een oppervlakkige blik denk je dat de houten constructies van Frits van Tol abstracte objecten zijn, maar bij nadere beschouwing herken je bijvoorbeeld de elegante houding van een balletdanser die hij uitbeeldt. In zijn beeldhouwwerk is hij steeds op zoek naar interessante poses en wil hij de dynamiek daarvan weergeven.

Frits van Tol

De expositie wordt geopend op zaterdag 5 november om 15.00 uur

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram