Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 28 september-30 oktober 2022

VEEL VARIATIE IN VORM EN EXPRESSIE

Voor Hak Stam begon het met flamboyante modeontwerpen na haar opleiding op de Rietveld Academie in Amsterdam, maar de laatste jaren richt ze zich vooral op schilderen. Daarbij toont ze zich al even expressief als bij haar kledingontwerpen. Ze werkt in olieverf en acryl en haar veelal felle kleuren spatten stralend van het doek.

Hak Stam

Mieke Beijersbergen schildert ‘recht uit het hart’, zoals ze zelf zegt. Ze wil daarbij vorm geven aan haar gedachtes en gevoelens en laat haar werk al schilderend ontstaan. Dat kan leiden tot abstract werk, waarin soms ook figuratieve elementen zijn te zien. Die spontaniteit en het plezier dat ze aan het schilderen ontleent zie je terug in haar werk.

Mieke Beijersbergen

Ook het werk van Katja Schendzielorz is deels abstract, maar weer vanuit een heel ander perspectief tot stand gekomen. Zij gaat uit van de interacties tussen mensen, mede geïnspireerd door de grote familie waarmee ze is omringd. In zorgvuldige composities geeft ze vorm aan die interacties en de vaak sterke emoties die daarbij horen. Ze werkt met verschillende materialen zoals acryl, oliekrijt en houtskool.

Katja Schendzielorz

De beelden van Brigitte Wawoe zijn krachtig; zij geeft emoties weer in steen, brons, hout of ijzer. Ze wil de toeschouwers raken met haar werk, ze een verhaal vertellen, dramatisch of poëtisch, tragisch of juist grappig. Ze maakt daarbij gebruik van alle mogelijkheden die de materialen haar bieden om haar nieuwe werkelijkheid te creëren.

Brigitte Wawoe

De expositie wordt geopend op zaterdag 1 oktober 2022 om 15.00 uur.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram