Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 8 juni-17 juli 2022

Zaterdag 11 juni wordt in galerie ArtiBrak de nieuwe ZOMER EXPOSITIE geopend.

Hermien Buytendijk maakt keramische beelden met een glimlach.
Haar beelden zijn weliswaar een weergave van onze leefwereld, maar door de vormgeving ontsnappen ze aan de realiteit. De soms wat bizarre beelden worden met de hand opgebouwd. “Maar in de hand heb ik ze niet”, zegt de kunstenares. “Ze gaan er als het ware met mij vandoor, ze komen in een verhaal terecht en dat maakt het boeiend en het verhaal blijkt nooit af te zijn.’’ Volgens Hermien kan het vatten van levensgebeurtenissen in verhalen er zingeving en troost aan geven.

Hermien Buytendijk

Hella van Ockenburg zet met acrylverf sfeervolle landschappen op papier. Ze brengt daarbij meerdere lagen verf aan, zowel met de kwast als met plastic pasjes.
Natuur en reizen zijn voor haar een bron van inspiratie. Haar werk is soms realistisch, soms expressief, waarbij ze vooral sfeer wil oproepen. De kleuren en de vormen bepalen die sfeer in haar werk, dat daardoor de waarneembare werkelijkheid overstijgt.
De landschappen die zij op deze expositie laat zien, zijn zo intuïtief ontstaan, maar gebaseerd op herinneringen.

Hella van Ockenburg

Paul Carga is het pseudoniem waaronder Henk Jan Kater al tientallen jaren verhalen en gedichten schrijft én fotografeert.
Op deze zomerexpositie toont hij een aantal van zijn recente foto’s, gemaakt met een spiegelreflexcamera. Hij experimenteert graag en gebruikt ook computerprogramma’s om bijvoorbeeld fantasielandschappen te creëren. Zo heeft hij de foto Hollands Landschap genomen met een extreme telelens en daarna bewerkt met het programma paint.
Carga gebruikt liefst zo min mogelijk kleur in zijn foto’s en noemt zijn techniek ‘zwart/wit in kleur’.

Paul Carga

De tentoonstelling wordt zaterdag 11 juni om 15.00 uur officieel geopend. U bent daarbij van harte welkom.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram