Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 28 april-29 mei 2022

De nieuwe tentoonstelling bij ArtiBrak heeft als thema Vrij(heid). Zeven kunstenaars laten zien wat zij onder ‘Vrij’ verstaan en hoe zij dit invulling geven in hun werk.

Voor Annette Neervoort-Zeylstra heeft ‘Vrij’ de betekenis dat zij haar eigen beeld schept en niet naschildert. Haar belangrijkste inspiratiebronnen zijn tulpen, vruchten, bomen en dieren, waaronder vissen en schelpen. Zij woonde jarenlang aan de kust in Scheveningen. Haar kleurrijke werk in acrylverf of gemengde techniek is expressief en straalt dynamiek uit.

Annette Neervoort-Zeylstra

Irene van der Winkel werkt met klei die zij verwerkt tot dunne, fragiele vormen. Zij toont haar recente hangende werk van ‘hoopjes’ en ‘grassen’. Door het ritme van de keramische werkjes ontstaat een mooi patroon op de zwarte ondergrond. Bij de honderd ‘hoopjes’ gebruikt ze diverse glazuren en goudluster, de ‘grassen’ zijn vermaakt van porselein en ongeglazuurd gelaten.

Irene van der Winkel

De beelden van Peter Paul Verroen kenmerken zich door een schijnbaar onaffe rauwheid en door een koppeling tussen beeld en poëzie. Al het materiaal dat hij voor zijn beelden gebruikt is gevonden of gekregen. Met geringe ingrepen in het hout wil hij de vorm in een gegeven vorm tonen. Door in gedichten te verwoorden wat zijn beelden tonen, hervormt hij ze.

Peter Paul Verroen

Voor deze expositie maakte Yvonne Riphagen de prent ‘Verwoesting-Bevrijding’ met de beelden van de oorlog in Oekraïne in haar hoofd. Al eerder maakte ze de prent ‘Vrije Pers’. Maar het thema ‘Vrij’ kan ook andere associaties oproepen, zoals ‘Icarus’ die de vrijheid zocht hoog in de lucht en de serie ‘Feuilles Volantes’, dwarrelende bladeren.

Yvonne Riphagen

Ton Remmers, opgeleid als architect, vindt de absolute vrijheid in het tekenen, het experimenteren met de lijn en het zoeken naar nieuwe wegen achter de schone schijn. Tekenen zit hem in het bloed, het maakt hem vrij en het kan zijn fantasie vrijelijk laten stromen.

Ton Remmers

De tentoonstelling wordt zaterdag 30 april om 15.00 uur officieel geopend. U bent daarbij van harte welkom.

Expositie ‘Vrij’ loopt van donderdag 28 april tot en met zondag 29 mei 2022.Op Koningsdag 27 april is de galerie gesloten.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram