Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 30 maart-24 april 2022

In april exposeren vier vrouwen nieuw werk in galerie ArtiBrak. Het thema Licht is wat hun werken verbindt.

De ‘intuïtieve’ schilderijen van Angèle von Brixen worden gekenmerkt door een speciale lichtval die een clair-obscur effect teweegbrengt. In de loop der jaren groeide haar werk naar een ‘lossere’ stijl, semi-abstract met bijna altijd, als het ware opdoemend uit de verf: de menselijke figuratie.

Angèle von Brixen

Het werk van Verolique Jacobse is kleurrijk en gelaagd. Sinds een aantal jaren gebruikt zij naast olieverf een grote diversiteit aan materialen, zoals lapjes, papier, vilt en pigment. Op canvasprint worden opgeblazen details van eerder werk beschilderd en bewerkt.
Haar werk is vaak geïnspireerd op het landschappelijke; het licht van de dag; indrukken van verre reizen, of juist van de nabije omgeving. De laatste tijd is het landschappelijke wat meer losgelaten. Er is meer vorm en een nieuwe staalkaart aan kleur ontstaan. Licht, hoopvol en kwetsbaar; terug naar de basis van het schilderen.

Verolique Jacobse

Na haar opleiding aan de Vrije Academie begon Lucy de Kruijf met het maken van keramische vormen, waarbij zij zich baseerde op oervormen uit oude culturen, zoals torens, piramiden, totempalen. Later legde ze zich toe op schilderen en het maken van grafiek in allerlei vormen. Het thema Licht roept bij Lucy het contrast op tussen donker en licht, zowel in kleur als in grijstinten. Haar etsen en schilderijen worden gekenmerkt door vormen die vaak abstract zijn, maar soms ook zijn gebaseerd op realistische vormen.

Lucy de Kruijf

Lynette de Vries won in 2014 een schilderwedstrijd met het thema ‘Winkel etalages’. Als specialist in visuele communicatie bleek dit thema haar goed te liggen en zij ging ermee door om de etalages van winkels in het Voorburgse centrum te schilderen. Tussen 2014 en 2017 schilderde Lynette acht schilderijen die een actueel straatbeeld schetsen van het Huygenskwartier. Haar doeken zijn beladen met symbolen, verwijzen nu eens naar de economische crisis, dan weer naar een veranderde markteconomie, onzekerheid of oude, sterke merken. Het zijn werken met een twist en een vleugje humor. De serie Huygenskwartier is tijdens de expositie in ArtiBrak in zijn geheel te zien.

Op woensdag 7 april (16.00 uur) en zaterdag 9 april (12.00 uur) geeft Lynette de Vries een rondleiding in de galerie, waarbij zij zal vertellen over haar werk. U bent van harte welkom om hier bij aan te sluiten.

Lynette de Vries

De expositie Licht wordt op zaterdag 2 april om 15 uur officieel geopend.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram