Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie nieuwe leden 2-27 februari 2022

Vier nieuwe leden tonen in februari hun werk op de expositie in ArtiBrak.

Margot de Jongh creëert en ontwikkelt vormen in verschillende materialen, waarbij haar voorkeur uitgaat naar steen en brons. Haar beelden zijn zowel figuratief als half-abstract; de vormgeving is over het algemeen organisch met een vleugje mathematiek. Haar werken gaan over wat haar inspireert en beroert: van buiten naar binnen en van binnen naar buiten. Hoewel ze is opgegroeid in een omgeving met diverse uitingen van kunst, zou Margot zichzelf toch autodidact willen noemen.

Margot de Jongh

Als architect heeft Ton Remmers iets met huizen en gebouwen. Hij schildert ze met plezier, maar steekt er vervolgens graag de draak mee. In zijn schilderijen hoeft het allemaal niet meer te kloppen en kan hij er heel vrij mee om gaan. Soms maakt hij het complexer, een andere keer probeert hij het sterk te vereenvoudigen. Hij beschouwt het als een spel, met vaak een onverwacht of onbedoeld eindresultaat en speelt daarbij uitgebreid met kleur, van heel ingetogen tot uitbundig. Hij schildert op basis van meestal een reëel gegeven, een bestaande plek in de stad, of een plek aan de haven.

Ton Remmers

De beelden van Peter Paul Verroen kenmerken zich door een schijnbaar onaffe rauwheid en door een koppeling tussen beeld en poëzie.
Met geringe ingrepen probeert hij de illusie van een herkenbaar beeld op te roepen in zijn beelden, die bestaan uit een combinatie van hout en steen. Niet in de zin van een hartvormig steentje als hart te tonen, maar door te proberen de (verborgen) vorm in een vorm te tonen. Hij ‘veinst’ als het ware vormen.
Bij zijn werken probeert Peter Paul gedichten te schrijven. “Door te verwoorden wat mijn beelden tonen, hervorm ik ze”, aldus Peter Paul. “Ik probeer te beschrijven wat zich slechts laat associëren.”

PP Verroen

De stenen beelden van Karin Bervoets zijn een mix van figuratieve en (half)abstracte vormen. Haar beelden zijn vooral  geïnspireerd door flora en fauna en de menselijke vorm en abstracties daarvan. De ene keer laat ze zich leiden door de vorm die uit de steen zelf voortkomt, een andere keer probeert Karin met een vooropgezet plan de steen naar haar hand te zetten. Dat levert dan ook heel verschillende beelden op.

Karin Bervoets

De officiële opening is zaterdag 5 februari. Ingevolge de nieuwe coronamaatregelen moeten bezoekers die de opening willen bijwonen bij de toegang een coronatoegangsbewijs tonen, samen met een identiteitsbewijs.
Bij bezoek van de galerie zijn mondkapjes verplicht en natuurlijk geldt ook hier de 1,5  meter afstand.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram