Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Karin Bervoets

Na een opleiding museologie en enkele jaren kunstonderwijs aan de Willem de Kooning academie  in  de jaren ‘80 ben ik van richting veranderd en gaan werken in de film- en videobranche in Rotterdam.

Maar toen ik in 2000 ging lesgeven aan de Haagse Hogeschool (audiovisuele media) en in Voorburg kwam wonen heb ik na twintig jaar eindelijk mijn oude liefde, beeldhouwen en schilderen, weer opgepakt.

In het onderwijswerk bleef ik altijd wel verbonden met de kunsten in brede zin, maar het zelf fysiek met materialen bezig zijn geeft me toch de grootste voldoening, ”met de handen in de klei”. Mijn beelden zijn vooral  geïnspireerd door flora en fauna en de menselijke vorm en abstracties daarvan. Maar de ene keer laat ik me leiden door de vorm die uit de steen zelf voorkomt, de andere keer probeer ik met een vooropgezet plan de steen naar mijn hand te zetten. Dat levert dan ook heel verschillende beelden op. Tot nu toe heb ik puur voor mijn eigen plezier gewerkt en dit is de eerste keer dat ik er officieel mee naar buiten treed.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram