Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 14 juli-29 augustus 2021

In juli en augustus is in galerie ArtiBrak werk te zien van vier vrouwen met het thema ‘Verlangen’.

Op haar handgemaakte keramieken schalen met thema ‘Stromingen’ beeldt Sandra de Haas het verlangen uit naar voortgang van onze eenheid met de natuur. In hoeverre staan wij als mensen nog in verbinding met de natuur, met de aarde? In de covidtijd dacht zij hierover na en zo ontstond al schilderend het idee van een tweedeling: dag en nacht, maan en zon. Een stuw in het water, waar de vissen doorheen zwemmen, als metafoor voor de covidtijd waar wij als mensen doorheen zijn gegaan. Bloemen en bomen volgen de seizoenen. De natuur gaat voort, maar hoe gaan wij als  mensen voort in onze relatie met de natuur? De schalen roepen op tot nadenken.

Veel schilderijen en tekeningen van Suus Zweekhorst komen voort uit een verlangen naar stilte en ruimte, die uit Nederland zijn verdwenen. Ook andersoortig verlangen legt Zweekhorst vast in menige tekening, zoals het onbestemde verlangen van pubers bijvoorbeeld of de droom van vluchtelingen die Europa willen bereiken. Kenmerkend voor de werken van Zweekhorst is de vlotte lijn en snelle penseelstreek. Ze houdt van experimenteren met verf en kleurmengingen. Haar schilderijen met meestal hoge horizon roepen een gevoel van ruimte op.

In haar schilderijen is Mieke Beyersbergen op zoek naar het vormgeven van haar gedachten en gevoelens. Kleur en compositie zijn voor haar een middel om tot persoonlijke expressie te komen. Ze houdt van de geur van verf en wil de vreugde die ze aan het schilderen beleeft laten uitstralen in haar werk. Mieke schildert recht uit haar hart en spontaan en weet niet wat het worden zal, maar een proces is in gang gezet. Een abstract schilderij kan ontstaan, maar ook een schilderij waarin enige figuratie soms naar voren komt.

Het werk van Verolique Jacobse is kleurrijk en gelaagd, van puur schilderen wordt het steeds meer ‘mixed media’. Op canvasprint worden opgeblazen details van een eerder werk beschilderd met olieverf. Materialen als papier, lapjes zijde, vilt en pure pigmenten worden bewerkt en geplakt en genaaid op dat doek. Haar werk is vaak geïnspireerd op het landschappelijke; het licht van de dag; indrukken van verre reizen, of van de nabije omgeving. De laatste maanden is het landschappelijke losgelaten; er is meer vorm en een nieuwe staalkaart aan kleur ontstaan. Licht, hoopvol en kwetsbaar; terug naar de basis van het schilderen. Als een verlangen naar een nieuwe tijd.

De expositie zal, net als de vorige keer, in klein comité officieel worden geopend, in aanwezigheid van de exposerende kunstenaars.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram