Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 16 juni-11 juli 2021

Van 16 juni t/m 11 juli tonen vier vrouwen hun werk, met alle vier een eigen stijl.

Rumiana Yotova is een van de weinige kunstenaars met een uniek gevoel voor tijd en een nog unieker gevoel voor de plek in de ruimte. In haar ontwikkeling heeft Rumiana een weg teruggevonden van de sensuele naar de expressionistische abstractie en heeft met haar olieverfschilderijen een bijdrage geleverd aan het rijke panorama van de tegenwoordige Bulgaarse en Europese kunst”, aldus K. Linkov, kunstcriticus en directeur Stadsgalerie, Plovdiv, Bulgarije.
Op de ledententoonstelling bij ArtiBrak vorige maand won Rumiana de Fonds ArtiBrak Galerieprijs voor het mooiste werk op de expositie. “Met sterke kleurvlakken die een subtiel spel aangaan met de grafische belijning roept het werk rijke fantasieën op. Het is levendig en heeft een sterke ruimtelijke werking”, aldus de jury.

In het werk van Joep Fransen spelen mensen de hoofdrol. Mensen blijven haar altijd boeien en inspireren, soms kwetsbaar, soms sterk, of ze transformeren tot wonderlijke wezens met hun eigen verhaal. Oude culturen en religies, rituelen en herinneringen bepalen voor een groot deel de vaak sobere en ingetogen beelden die Joeps eigen gevoel van dat moment weerspiegelen. Ze houdt van wat speelsheid in haar werk. Haar materiaalkeuze is heel divers, ze tekent, schildert, borduurt, maakt sculpturen en objecten. Ook werkt Joep met oude (familie)foto’s die ze op verschillende manieren bewerkt en manipuleert. In 2015 won Joep Fransen de Fonds ArtiBrak Galerieprijs.

Hella van Ockenburg werkt met acrylverf op doek. Het thema van haar geëxposeerde schilderijen is BOS, BOOM, TAK, BLAD

Het deel BOOM is een serie van knotwilgen. Na Franse en Italiaanse landschappen werd het tijd voor de polder. Knotwilgen fascineren Hella door hun grillige vormen en hun individuele karakter. Haar eerste schilderij was tamelijk realistisch, maar gaandeweg werd de toets losser. De kleuren werden feller en werden gekozen op de stemming met aandacht voor contouren en textuur.

Knotwilgen symboliseren voor Hella kracht en nieuwe energie. Sterk geknot, krom, oud en uitgehold lopen ze toch weer uit. Hella van Ockenburg houdt van verschillende technieken, materialen en stijlen, ze maakte ook muurschilderingen, etsen, kleurenlino’s en collagedruk.

De keramieken sculpturen van Gracia Malmberg staan niet op zichzelf, maar kunnen ook als windlicht gebruikt worden. Gracia is nu bezig met het ontwikkelen van lampenvoeten waarvan de eerste in galerie ArtiBrak geëxposeerd zal worden. De vorm van Gracia’s objecten komt uit zelfgemaakte mallen. Inspiratie haalt ze vaak uit landen waar ze is geweest en kleurencombinaties uit stofprinten. De natuur heeft ook een grote invloed op haar fantasie. Na een bezoek aan Hiroshima, Japan, kwam de Inspiratie om een windlicht te maken met kraanvogels. Dit windlicht won in 2019 de publieksprijs op een tentoonstelling bij CKC Zoetermeer.

Vanwege de nog geldende coronamaatregelen is de officiële opening alleen voor genodigden. Wel zijn enkele kunstenaars op verschillende middagen aanwezig. Op zaterdag 26 juni en 10 juli is Joep Fransen in de galerie aanwezig en op 18  juni en 2 en 9 juli is Hella van Ockenburg in de galerie.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram