Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 7 april-9 mei 2021

De tentoonstelling loopt van 7 april t/m 9 mei. Door de coronamaatregelen is er geen officiële opening. Zolang de galerie dicht moet blijven, is bezoek mogelijk na het maken van een afspraak via secretaris@artibrak.nl.

Op de nieuwe expositie bij ArtiBrak is werk te zien van drie kunstenaars. De werken zijn heel verschillend, maar hebben als gemene deler: kleur, levendigheid en verrassing.

Philip Vencken is architect en kunstschilder. In beide disciplines is hij gefascineerd door materiaal, de zoektocht naar dynamiek, de juiste balans en harmonie en de ‘kunst van het weglaten’. In zijn kleurrijke en levendige schilderijen, waarin hij diverse materialen verwerkt,  onderzoekt hij in hoeverre hij zijn werk kan abstraheren tot de essentie. 
De thema’s zijn landschappen van de diverse landen die hij bezocht heeft, ‘urban scapes’, James Joyce, portretten en het naakt.

De eerste 3D-werken van Elise Kloppers waren dubbel geweven objecten met zeefdrukken op de scheringdraden. Bij haar collages gebruikte zij lagen transparante stof waarop zij een grafisch lijnenspel borduurde. Door papier te verwerken in haar weefsels ontstond het idee om zelf papier en papierobjecten te gaan maken. Ze laat zich daarbij aanspreken door de materialen en volgt hun neigingen. Samen met haar bekende ‘labelobjecten’ werden deze op de Biënnale in Venetië 2019 gehonoreerd met een AWARD.

De schilderijen van Ber Boom ontstaan door denken, schetsen, beelden vormen. Het werkt lijkt realistisch maar is pure fantasie Zijn inspiratie ontleent Ber aan plantaardige vormen met soms een licht erotische toevoeging, die ontstaat door de vorm van het onderwerp. Ber werkt met een onderschildering van tempera en de uitwerking is met dunne lagen olieverf.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram