Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie 3 maart-3 april 2021

De tentoonstelling loopt van 3 maart t/m 3 april en is voorlopig alleen op afspraak te bezoeken. Neem hiervoor contact op met de galerie via ArtiBrak2007@gmail.com.

Op de maart-expositie in galerie ArtiBrak tonen drie vrouwen hun werk in verschillende disciplines.

Het belangrijkste thema in de schilderijen van Katja Schendzielorz is de mens en de interactie tussen mensen. In haar vroegste werk komt dit tot uitdrukking in figuurstudies in diverse media, zoals houtskooltekeningen, etsen en olieverfschilderijen. De composities worden gaandeweg abstracter en de relaties tussen de afgebeelde mensen onduidelijker. In haar meest recente werk heeft de abstrahering zich doorgezet. De figuren zijn opgebouwd uit kleurvlakken en slechts gedeeltelijk herkenbaar. Er komt ruimte voor andere elementen, die meer in detail worden uitgewerkt. In haar schilderijen op doek gebruikt Katja naast olieverf ook acrylverf, oliekrijt en houtskool. Ook experimenteert ze met druktechnieken en applicatie van andere materialen op het doek. 
Op de expositie bij ArtiBrak toont Katja ook ruimtelijke vormen in klei, die zij kneedt totdat uit de grove vormen de mensfiguren ontstaan die dan een saamhorigheid vormen. Na schuren en bakken worden de vormen beschilderd met acrylverf.

Hak Stam is in Voorburg en omstreken vooral bekend van haar kunstzinnige kledingontwerpen, gemaakt van geverfde en bewerkte stoffen, die zij combineert met plastics en schitterend versierde details. Samen met haar bijpassende schilderijen waren deze in menige expositie een lust voor het oog. Omdat het maken van ‘kunstzinnige kleding’ erg arbeidsintensief is en bij exposities tamelijk risicovol, is Hak zich de laatste jaren meer gaan toeleggen op het schilderen. Haar schilderijen zijn abstracte kleurrijke doeken in olieverf en acryl, vaak met een textuur-ondergrond van jute of ruwe zijde. Soms worden er borduursels of andere materialen in verwerkt. “Het is een expressie van mijn innerlijke gevoel”, zegt Hak op de vraag wat haar inspireert. Hak is een gelukkig mens, daarom zijn haar kleuren altijd helder en vrolijk, veel rood, geel, oranje en wat zwart voor het contrast. De schilderijen van Hak roepen een vrolijk gevoel op, van zomerbloemen, vlinders of een gouden zonsopkomst.

Joke van der Wiel exposeert met ruimtelijke vormen in niet-alledaagse materialen, zoals epoxy en staal. Voor Joke is het een uitdaging geworden om materialen niet op de meest voor de hand liggende manier te gebruiken. Daarbij is de te bereiken vorm zelf, of een vorm in goede harmonie met zijn omgeving, het voornaamste doel. Epoxy en diverse metalen dagen haar het meest uit om mee te experimenteren. Natuurlijke en architectonische structuren zijn daarbij voor Joke een blijvende inspiratiebron.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram