Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Expositie van 7okt. t/m 1nov.

Vanwege corona werd deze expositie in maart afgelast. In oktober krijgen Sandra de Haas, Mieke Beyersbergen en Xandra Lapperre een nieuwe kans om hun meest recente werk te tonen.
 

Sandra  de Haas exposeert met 34 objecten, voornamelijk porseleinen schalen, driedimensionale vogels en enkele gouaches. Het witte porselein is beschilderd met engobe in fantasievolle figuren met krachtige vormen, harmonieuze maar verrassende composities, beperkt kleurgebruik en een vleugje humor. De onderwerpen gaan over de natuur, maar zijn niet altijd realistisch, ze hebben een beeldende kracht van zichzelf. Het is een overzicht door de jaren heen, maar het is ook tijdloos werk. 
Mieke Beyersbergen is in haar schilderijen op zoek naar het vormgeven van haar gedachten en gevoelens. Kleur en compositie zijn voor Mieke een middel om tot persoonlijke expressie te komen. Ze houdt van de geur van verf en wil de vreugde die ze aan het schilderen beleeft laten uitstralen in haar werk. Ze schildert recht uit het hart en spontaan en weet niet wat het worden zal. Een abstract schilderij kan ontstaan, maar ook een schilderij waarin figuratie duidelijk naar voren komt. 
Xandra Lapperre werkt met olieverf op zwaar linnen; spelende kinderen,
landschappen en bloemen zijn haar favoriete onderwerpen.
Ze werkt, behalve bij portretten, uit het hoofd, dus niet naar voorbeeld en maakt zelden een schets vooraf; ze gaat zoals ze zelf zegt ‘haar penseel achterna’. Vaak is ze zelf verrast over het resultaat.
Haar werk is realistisch, maar geeft een impressie van hetgeen ze beoogt, ze is dus zeker geen fijnschilder. Ze werkt nat op nat, mengt haar kleuren op het doek, daardoor krijgt ze niet één kleur, maar blijven de andere kleuren ook bestaan.

Wij houden ons aan de coronarichtlijnen, daarom is er geen officiële opening. U kunt de expositie bezoeken op de reguliere openingstijden, met maximaal vier personen tegelijk in de galerie.


Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram