Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Tina van Krogten

svankrogten.com

Ik ben geboren in Brighton (Engeland) en woon reeds vele jaren in Nederland. In Engeland heb ik gestudeerd aan de afdeling keramiek van het Brighton Art College. In Den Haag heb ik op de textiele werkvormen afdeling van de Vrije Academie, onder leiding van Trix Zwartjes, en later met schilderen en tekenen, mijn opleiding voortgezet.

Daarna heb ik cursussen en workshops gegeven in aquarel en gemengde techniek aan groepen samengesteld uit mensen van de internationale gemeenschap van Den Haag en omgeving. Ook heb ik cursussen gegeven aan de International Art Club.

Ik ben werkend lid van 2 kunstenaarsverenigingen Arti Brak te Voorburg en VKK in Voorschoten, waar ik regelmatig exposeer.

Manier van werken

Jaren heb ik geschilderd met gemengde techniek en nu teken ik alleen, met een snel neergezette lijn en enkele kleuraccenten.

Ik gebruik verschillende materialen: potlood, inkt, acryl, aquarel, en gesso, op papier en linnen. Soms bewerk ik de achtergrond met modelgips en houtlijm.

De figuren die ik teken zijn vaak vreemd en soms humoristisch; mijn liefde voor katten komt vaak terug in mijn werk.

"Art" is voor mij "A way of life"

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram