Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Sandra de Haas

Sandra de Haas beschildert porselein.

Zij houdt van het materiaal, het is een zeer fijne kalkachtige ondergrond om te beschilderen, de angobe trekt direct in.

Afgebakken is het iets doorzichtig en het klinkt heel mooi, als je er tegenaan tikt.

Haar werk is momenteel figuratief. 

De vormen zijn eigenwijs, soms met een vleugje humor, groot en eenvoudig. De kleuren helder, eigen kleurcombinaties. De composities zijn interessant en mooi.

Ritmiek speelt een rol in het werk, meestal niet voor-de-hand-liggende richting combinaties en herhalingen. "'Ik houd van eenvoud en helderheid, daar werk ik aan."

Mens en natuur boeit mij, het is wat je daaraan opvalt. Het licht en de transparantie, de organische vormen, de combinaties. Wij zijn zelf nog geen machine, maar een onderdeel van de natuur, daarom kunnen we ook nog met gevoel kijken en luisteren en reageren. Dat is wat er in kunst meestal gebeurt. Het werk heeft iets levendigs. 

Sandra de Haas blijft zich ontwikkelen. Zij studeert momenteel Kunstgeschiedenis aan de Universiteit te Leiden. 

Ook geeft zij les op de Volksuniversiteit Den Haag, cursus Tekenen/ Aquarelleren, donderdagmiddag, op een heel mooie locatie: het Henri Couvee-Huis. 

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram