Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Jolie Kentie

http://www.joliekentie.nl/

joliekentie@hotmail.com

Lyrisch expressieve abstracte schilderijen

Mijn werk ontstaat ter plekke zonder enig voorafgaand plan. Soms heb ik het gevoel na twee uur al iets bereikt te hebben. Soms sjouw ik letterlijk, een week lang met het werk rond, er tegen pratend tot het zo is geworden, dat het terug praat. Dan kan ik er tevreden mee zijn. Het is een associërend en voor negentig procent onbewust proces. Soms is er moed voor nodig om een deel van de afbeelding, wat mooi is, toch over te schilderen, omdat het “niet past”.
De kwast-bewegingen zijn vaak krachtig en laag over laag aangebracht. Ook gebruik ik graag mijn vingers. Tot slot komen er krijt of potloodlijnen aan te pas, die zich terloops en aarzelend door het werk begeven.

Onderwerpen, die steeds terugkeren, zijn: vergankelijkheid (bijv. de bol, die uit het doek zakt), oude vervallen muren, vrijheid en ruimte, nabijheid en scheiding, verlies.
Bijna elk jaar kies ik voor een ander thema. Zo schilderde ik in 2016 met aarde uit de tuin, vooral in bruintinten en in 2017 werd het chroom. Dat reflecteert en wisselt bij steeds andere lichtinval.

De combinatie van schilderes en psychiater blijkt vruchtbaar.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram