Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Erik van ’t Hoff

info@hoffwerkateliers.nl

www.hoffwerkateliers.nl

De beweeglijke lijnen zoals de Kelten die vervaardigden in brons en op steles daagden me uit. Ik ben er mee aan de gang gegaan met fineliner en kleurpotlood. De monniken hebben toentertijd veel kloosters gesticht en hebben vele boeken gemaakt met prachtige, complexe illustraties. Laat ik wat vertellen over mijn tekening met de titel De Monnik. Deze monnik heb ik centraal geplaatst. Hij wordt geflankeerd door een broeder die pen en inkt draagt en een broeder die een foliant draagt. De vogel erboven duidt op de vrij bewegende inspiratie. En de vissen onderaan verwijzen naar het ichtussymbool dat door de eerste christenen werd gebruikt als verwijzing naar Jezus Christus. De slangen verbeelden de levenskracht en ook de wisseling van het levenslot. Alle elementen hangen samen, zijn onderling verbonden.

Erik van ’t Hoff tekent fantasierijke voorstellingen en schildert graag met pasteltinten. De kracht van de lijn speelt bij beide technieken een belangrijke rol. Heel vaak is er een spiritueel element te vinden, in de vorm van de ruimte die het licht krijgt, of de vogel als symbool van inspiratie c.q. geest. Erik is lid van ArtiBrak en van de Kunstgroep Wassenaar.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram