Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Elise Kloppers

http://www.elisekloppers.com/

Elise Kloppers geboren in Den Haag 1941 komt uit een familie van kunstenaars, zowel van haar Nederlandse vaderskant als haar Zwitserse moederskant. Na verschillende opleidingen bij Kunstonderwijs en Hogescholen heeft zij bij het voortgezet onderwijs gewerkt in de Beeldende Vakken. Midden tachtigerjaren zijn deze veelal opgeheven en is zij voor haarzelf doorgegaan. Zij exposeerde al met zwart-wit foto's in 1979. Haar werken fotografeert zij nog altijd zelf. Zij maakte weefsels met zeefdruk op de schering of beschilderde de schering en weefde daarna. Een soort ikat effect ontstaat hierdoor. Zij is zich vanaf 1990 in het papierscheppen gaan verdiepen en kreeg dat onder de knie bij de papierkunstenaar Jean Decoster uit België. In 1999 kreeg zij een uitnodiging voor de Papier Triënnale te Charmey in Zwitserland met het thema Stad. Een stad bestaat uit veel van hetzelfde, zodoende is zij met haar labelobjecten begonnen. Zij werkt vanuit het materiaal. Haar disciplines zijn Dubbelweefsels, Labelobjecten, Objecten van Handgeschept Papier en Collages. Zij exposeert wereldwijd, zoals nu in 2019 in Venetië tijdens de Kunst Biënnale.  

Over haar Papierwerk zegt zij: Vezels geef ik een ander leven door er papier van te maken voor objecten en collages. Soms stik ik met katoenen garen over de lagen papier met de naaimachine. 

Haar werken staan in vele catalogi en dit jaar is haar 40ste expositiejaar.

Elise ontving recent een Award voor haar werk dat geëxposeerd werd op de Woman’s Essence Show 2019 in het Palazzo Zenobio afgelopen mei, tijdens de Kunst Biennale in Venetië 2019

Te zien in de vitrine naast de trap

www.elisekloppers.com

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram