Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Riet Ebberink

www.RietEbberink.nl

Ik ben in Enschede geboren. Mijn opleiding kreeg ik aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede en aan de Vrije Academie te Den Haag. Ik ben lid van o.a. de Haagse Kunstkring, Arti-Shock in Rijswijk en van het kunstenaarscollectief Galerie Boven te Stadskanaal. Mijn thema’s ontleent ik aan alles uit mijn omgeving. Dat kan een kleur zijn of een vorm of sfeer. Ook andere tijden en culturen zijn mijn inspiratiebronnen. Ik streef daarbij naar een samenhang van verstilling en beweging, van kracht en inkeer en maak gebruik van heldere kleuren en sterke vormen. De stilte en het evenwicht creëren in een schilderij waarin alles op zijn plaats valt, is voor mij als kunstenaar een zoektocht.

Na Jaren met olieverf geschilderd te hebben waarbij het onderwerp vooral bestond uit stillevens werk ik op dit moment vooral vanuit een aantal thema’s waarbij de verbeelding een grote plaats inneemt en gebruik ik uitsluitend acrylverf op paneel of doek.
Deze thema’s worden ontleend aan alles wat mij in mijn omgeving treft. Dit kan een kleur, vorm of sfeer van iets zijn. Maar ook andere tijden of culturen zijn inspiratiebronnen. Ik streef naar een samenhang van verstilling en beweging, van kracht en inkeer, waarbij ik gebruik maak van heldere kleuren en sterke vormen. Als rode draad lopen universele gedachten, gevoelens of sferen over vergankelijkheid, oudheid, verstilling en geheimzinnigheid door mijn werk.  In de eerste serie ‘schilderijen’ en serie ‘drieluiken’ zijn de Oudheid en de Vroegchristelijke periode de inspiratiebron. Gebruik van goud en tekens verwijzen hiernaar. Deze schilderijen hebben met tijd en vergankelijkheid te maken. Zoals de tijd alle dingen vervaagt en oplost, zo vervagen de vormen en tekens.

Selectie van exposities:
Solo exposities: Den Haag, Delft, Rijswijk en Leidschendam. Beurzen: Holland Art Fair, Den Haag/ Utrecht; Artiade Apeldoorn; AFA, Rosmalen; Lineart, Gent

Ghandiplein 20, 9501 DE Stadskanaal
tel 0599 610380
e-mail: rietebberink@gmail.com
website: www.rietebberink.nl

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram