Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Natalia Schoutsen-Stefanova

https://stefanova.exto.nl

http://st-van-ova.wix.com/natalia-stefanova-art

Biografie en werkwijze

Ik, Natalia Stefanova ben geboren in Rusland in 1958.

Mijn eerste teken- en schilderlessen kreeg ik in de studio van kunstgraficus en illustrator Galina Zavjalova (geëerde graficus in de Russische federatie) en in de Kunstschool in Chimky (Moskou regio).

In 1984 heb ik mijn studie als architect afgerond in de Staats Academie in Moskou.

Een deel van de studie, samen met geschiedenis van kunst en architectuur waren teken- en schilderlessen. Mijn docenten zijn N. Tiurin (klassieke tekening) & V. Vinogradov (schilderkunst).

Van 1984 - 2000 werkte ik als architect in het Staatsproject Instituut in Moskou en andere architectenbureaus zoals "Korla Internationale groep van architecten" en "Groep 7", ook was ik werkzaam als freelance architect.

Van 2000-2005 werkte ik als interieurarchitect voor designstudio "GLT Moskou". Mijn interieur project van 2005 was gepubliceerd in “Salon“ kunstmagazine voor design en architectuur als beste van de maand.

Sinds 2005 woon ik in Den Haag en werk ik als freelance beeldend kunstenaar. Ik werk met acryl op canvas of papier.

De keuze voor acryl is bewust: met acrylverf kun je de effecten van alle technieken en materialen bereiken, zoals olieverf of aquarel, afhankelijk van de middelen die je toevoegt. Vaak zet ik een onderlaag met structuurmedium of gesso, die mijn werk de uitstraling van een verweerde muur geeft. Ik maak stillevens en figuratieve composities met een gevoel van mystiek, of magisch realisme. De stijl in welke ik mijn werk doe is een figuratief symbolisme.

Ik lees boeken over verschillende wereldreligies; kunstgeschiedenis; symbolen van oude kunsten; alchemie; mystiek; theosofie; tarot, mythen en apocriefen, deze vormen een inspiratiebron voor mijn fantasieën, die op de schilderijen verschijnen.

Ik beschouw mijn schilderijen als een gnostisch middel voor intuïtieve kennis van de wereld en bevordering van verschillende uitingen van beelden kunst.

Sinds 2013 ben ik werkend lid van kunstvereniging ArtiBrak, Voorburg en heb ik mijn werken op diverse locaties geëxposeerd, zoals o.a. ArtiBrak Voorburg, Pulchri Den Haag, theater ’t Kapelletje en DJOJ Rotterdam , KZOD Haarlem, SIJTHOFF Leiden, Museum Thijnhof Coevorden, expo Biowoman project in Düsseldorf.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram