Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Mieke Beijersbergen Henegouwen

Van 1980 tot 1985 heb ik een opleiding kunstgeschiedenis gevolgd.

In de jaren “90 ontstaat er een serie doeken en werken op papier, die qua kleurgebruik, vorm en taal duidelijk een abstracte eenheid vormt. Sinds 1995 ben ik werkend lid van de Voorburgse vereniging van kunstenaars BRAK, thans ArtiBrak. Verder ben ik lid van de Voorschotense Kunst Kring.

Van 2000 tot 2003 ben ik aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag geweest om me te bekwamen in lithografie als tegenhanger van het schilderen, spontaniteit versus bedachtzaamheid.

In mijn schilderijen ben ik op zoek om vorm te geven aan mijn gedachten en gevoelens. Kleur en compositie zijn voor mij een middel om tot persoonlijke expressie te komen. Ik houd van de geur van verf en wil de vreugde die ik aan het schilderen beleef laten uitstralen in mijn werk. Ik schilder recht uit mijn hart en spontaan en weet niet wat het worden zal, maar het proces is in gang gezet. Een abstract schilderij kan ontstaan, maar ook een schilderij waarin soms figuratie duidelijk naar voren komt.

Sinds september 2007 geef ik les aan de groepen 7 en 8 van de basisschool in het kader van het project “Kunstenaar in de Klas”

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram