Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Juliette van Bavel

8 juni 2020
admin

Sculpturen in aluminium, sculpturen in steen, abstracte fotografie en schilderijen in olieverf.

Puurheid, licht en beweging zijn de uitgangspunten in het werk van kunstenares Juliette van Bavel. Zowel in de fotografie, schilderijen, beelden als poëzie vind je dit thema als bron van onderzoek en vormgeving. Juliette’s verleden als balletdanser heeft hier alles mee te maken. Het beheersen van beweging is namelijk ook een beheersen van vorm. De kracht om mogelijkheden en beperkingen van je lichaam te gebruiken is de taal van de danser. Deze mogelijkheden en onmogelijkheden kun je openbreken als beeldend kunstenaar en direct omzetten in vorm.

Met haar werken in aluminium tilt Juliette van Bavel haar fotografie tot een nieuwe dimensie en verrast met krachtige abstracte vormen. Het gebruik van het aluminium plaatmateriaal, wat zij bewerkt in een professionele ijzerwerkplaats, geeft diepgang aan de afbeeldingen. Omgekeerd versterkt de abstracte fotografie de dynamiek van de vormgeving.

Alle sculpturen worden met de hand door haar gemaakt.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 13-17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie gesloten.
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram