Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Suus Zweekhorst

Mijn tekeningen en schilderijen gaan over wat me hier en nu aangrijpt.
Drie jaar geleden was dat de vluchtelingencrisis.

Op dit moment zijn dat de veranderingen van ons landschap van een ver verleden tot en met een verzonnen toekomst. Ik loop dagelijks door de ons omringende polders. Ik zie, of verbeeld mij te zien, de sporen van vroeger, van mens en dier, van ingrepen maar ook van verwaarlozing. Al die indrukken en ‘nabeelden’ van de natuur om ons heen vinden hun weg naar schildersdoek en papier. Tal van werken dragen de titel “Landscape as a Memory”.

Wat mij daarnaast altijd boeit is de snelle notitie, de snelle schets, het leven betrappen. De snelle schetsen van Rembrandt, maar ook die van Oskar Kokoschka, zijn voor mij voorbeeldig.

Wat al mijn werken door de jaren heen kenmerkt is de vlotte lijn, de vlotte penseelstreek. Ik ben geen fijnschilder. Ik hou van experimenteren en zoeken, met verf, met kleurmengingen, met dunne en dikke verfstreken, met laag over laag, met compositie. In al mijn werken herken je mijn handschrift, mijn motoriek. Aarde kleuren spelen een hoofdrol. Primaire kleuren zul je in mijn werken niet veel tegenkomen.

Opleidingen:
Vrije Akademie Den Haag
Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten Den Haag

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram