Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Hella van Ockenburg

Biografie

Geboren in Den Haag. Ik woon nu deels in Delft en deels in Frankrijk (Jura).

In de jaren 70 volgde ik vijf jaar lang de opleiding MO-A  en B tekenen en kunstgeschiedenis aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten in Den Haag. Aansluitend een jaar keramiek en glazuren aan de Vrije Academie. Daarna nog enkele kortere cursussen. Ik ben met veel plezier 38 jaar parttime werkzaam geweest als docent beeldende vorming op een Pabo. Daarnaast werkte ik “voor mezelf”.

Algemeen

Er werd in mijn jonge jaren bij ons thuis altijd veel  getekend en geverfd. Een kunstopleiding was een logisch vervolg. Ik heb toen gekozen voor een veelzijdige opleiding. Nog steeds werk ik graag met verschillende technieken en stijlen .  Ik voel me het meeste thuis in het platte vlak.  Naast schilderen, muurschilderingen en geboortekaartjes ontwerpen, zijn de grafische technieken (etsen, meerkleuren-lino’s en collagedruk) mijn domein.  Exposities o.a. in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Doetinchem. Werk in bezit van diverse kunstuitleeninstanties.

Aanvankelijk waren mensen mijn belangrijkste onderwerp. Na een cursus frescoschilderen in Italië in 2005 is mijn schilderstijl losser en directer geworden en is mijn aandacht verschoven naar de natuur.

Ik maak landschappen waar in de sporen van menselijke aanwezigheid vaak aanwezig zijn in de vorm van huizen, hekken, wegen. Het zijn studies in sfeer door kleur. Ik schilder ter plekke op reis o.a. in Frankrijk en Italië. Later verwerk ik dat in meer op geheugen en fantasie gebaseerde schilderijen. Mijn buitenschilderijen zijn meestal in één keer op het papier gezet. In mijn vrije werk gebruik ik meer fantasie en verwerk ik heel wat lagen verf tot het resultaat me bevalt. Details uit de natuur boeien me. Een enkele boom, blad of bloemen. Daarbij komt nog een groot zwak voor vogels (die wel menselijke trekjes krijgen).

Schildertechniek.

Ik schilder op doek, maar werk ook graag op papier. Daar kan ik rommelen. Transparante en dekkende lagen aanbrengen. Kwasten, vegen en krassen. Om snel te kunnen werken, gebruik ik plastic pasjes als paletmes. Ik werk met acrylverf, vanwege de korte droogtijd.

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram