Herenstraat 76 | 2271 CK Voorburg | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

GRACIA MALMBERG

gracia.malmberg@gmail.com, gracia.keramiek@gmail.com

Mijn inspiratiebronnen:

Mijn eerste spreekbeurt op de lagere school ging over houtsnijwerk en was geïnspireerd door de Surinaamse kunstwerken die bij ons in huis stonden. Deze kunstwerken gebruik ik veel in mijn werk. Op de middelbare school wilde ik modeontwerpster worden. Ik was gefascineerd door stoffen (prints) en ontwerpen van kleding, Ik haal veel kleurcombinaties en prints uit kleding.

Van 2008 t/m 2011 heb ik op Curaçao gewoond. Hier ontmoette ik kunstenares Eve Cloose en kwam ik via haar lessen voor het eerst in aanraking met keramiek. Snel had ik mijn eigen stijl te pakken. Op Curaçao heb ik tweeënhalf jaar gewerkt met vormen uit gietklei. Mijn werk stond in landhuis Habaai, waar het ook werd verkocht.

Terug in Nederland heeft het nog enkele jaren geduurd voordat ik keramiek weer kon oppakken. In 2016 leerde ik de kunstenaar Peter Waltman kennen via keramiekcursussen bij CKC Zoetermeer. Van hem heb ik mallen leren maken. Hij geeft cursussen op maat!

Nu kan ik nog veel meer mijn fantasie in keramiek kwijt. Binnen een jaar heb ik mijn eigen stijl uitgebreid en ben me ook gaan verdiepen in verschillende technieken over het inkleuren van mijn werk. Ik heb veel plezier in wat ik doe en dat zie je terug in mijn werk.

Keramiekcursussen:

 • Keramiekcursus bij Eve Cloose op Curaçao, 2009-2011
 • Cursus pottenbakken (draaien) bij Heike Rabe (CKC Zoetermeer), 2015
 • Keramuse 1 bij Peter Waltman (CKC Zoetermeer), najaar 2016
 • Keramuse 2 bij Peter Waltman (CKC Zoetermeer), voorjaar 2017
 • Cursus glazuren bij de Beeldhouwwinkel in Den Haag, voorjaar 2017
 • Beeldhouwen uit klei tijdens Atelierweek bij Peter Waltman in Frankrijk, juli 2017
 • Keramuse 3 bij Peter Waltman (CKC Zoetermeer), najaar 2017
 • Keramuse 4 bij Peter Waltman (CKC Zoetermeer), voorjaar 2018
 • Keramiekatelier bij CKC Zoetermeer, september 2018 - heden

Lidmaatschappen:

 • NABK vanaf 2017
 • Stichting KLEI magazine

Exposities:

 • Nationale Kunstdagen 2017 in de Beursfabriek in Nieuwegein
 • Ik sta ingeschreven voor de Nationale Kunstdagen 2018 in de Beursfabriek in Nieuwegein

Enkele van mijn werken:

Enkele van mijn werken:

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 
  13 uur - 17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie
   gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram