Tel. 070 386 8701 | secretaris@artibrak.nl
Vereniging van beeldende kunstenaars

Brigitte Kwanten van Loon GIT

Vanaf mijn kinderjaren was ik altijd al bezig met tekenen. Wanneer een ander een boek pakte om te  lezen pakte ik mijn schetsboek. Wat ik tekende werd altijd iets abstracts met een knipoog naar iets realistisch. Door de jaren heen probeerde ik naast mijn werk, als grafisch vormgever binnen ons eigen reclamebureau Quantasie, sinds 1986, toch tijd te maken voor het tekenen. Ik heb de laatste jaren weer behoefte om, naast al het digitale werk, terug te gaan naar de basis, terug naar het handwerk. Want er blijven maar beelden in mijn hoofd broeien en die moeten eruit, op papier. Ik denk dat ik nu eindelijk mijn eigen stijl gevonden heb en hoop hier nog heel lang mee door te kunnen gaan.

In mijn potloodtekeningen herken je een interesse naar oude dingen. Dingen waar een verhaal achter zit. Welk verhaal? Dat laat ik aan de kijker over. Deze dingen laat ik in een ‘vlek’ samen komen waarin vorm en restvorm, donker en licht in evenwicht zijn en waar iets van beweging in zit. Ik merk vaak aan de kijkers dat men dat wel interessant vinden, want des te langer je kijkt des te meer je weer nieuwe dingen ontdekt.

Ik ben altijd erg benieuwd wat anderen van mijn werk vinden. Dus schroom niet om een reactie te geven!

Brigitte Kwanten- van Loon (Git)

https://info@brigittekwantenvanloon.nl https://brigittekwantenvanloon.nl

Centrum voor kunst en cultuur
De openingstijden van de galerie zijn:
• Woensdag tot en met zondag van 13-17 uur
• Zaterdag van 12-16 uur. 
• Tijdens de feestdagen is de galerie gesloten.
Aanvraag nieuwsbrief
homephoneenvelope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram