Vereniging van Beeldende Kunstenaars
Alle foto’s en afbeeldingen op deze site mogen niet zonder toestemming gebruikt of gepubliceerd worden

Activiteiten

Onze eerstvolgende activiteiten worden gegeven via de Cultuurkaart-LV


Workshop Snelschetsen 
door Suus Zweekhorst
Zaterdag 9 juni 2018
Het leven betrappen. Rake lijnen zetten. Niet denken maar doen. Niet corrigeren. Spontaan blijven.    Dat is waar het om draait bij snelschetsen. Tijdens de workshop van kunstenares Suus Zweekhorst  doen we een aantal oefeningen om los te komen en vlot te leren schetsen. Ervaring is niet nodig!      Ook maken we snelle schetsen van elkaar. Bij mooi weer gaan we buiten in de Herenstraat oefenen.
Aanmelden hiervoor kan alleen met een bon via cultuurkaart l-v


Lezing en workshop Het ontstaan van een ets: een magisch proces!  
door  Yvonne Riphagen

Woensdag 19 september 2018
Altijd al willen weten hoe een ets gemaakt wordt en hoe het is om er zelf een te maken? Aan de hand van prenten, zinkplaten en ander materiaal legt kunstenares Yvonne Riphagen het proces van het etsen op enthousiaste en duidelijke wijze uit. Daarna gaan we zelf aan de slag! Alle deelnemers krijgen een voorbewerkt zinkplaatje waarop ze zelf een tekening mogen maken met een etspen. Nadat de kunstenaar ze heeft gedrukt, kunnen de zelfgemaakte etsen na twee weken opgehaald worden.
Aanmelden hiervoor kan alleen met een bon via cultuurkaart l-v
Lezing Verliefd op acrylaat  
door  Nico Willems
Vrijdag 12 oktober 2018
‘Ik ben verliefd op acrylaat. De flexibiliteit, het kristalheldere materiaal, de reflecterende werking. Dat geeft spannende beelden!’ Laat je meenemen in de wondere wereld van dit bijzondere materiaal door deze voormalige treinen maquettebouwer van Madurodam.
Aanmelden hiervoor kan alleen met een bon via cultuurkaart l-v