Vereniging van Beeldende Kunstenaars
Alle foto’s en afbeeldingen op deze site mogen niet zonder toestemming gebruikt of gepubliceerd worden

Nu in de galerie

Dicht op de huid

VOORBURG
Op de komende tentoonstelling bij galerie ArtiBrak zitten vier kunstenaars het landschap dicht op de huid.

Voor de inmiddels wereldberoemde keramieken potten van Jolanda Verdegaal zijn gelaagde rotsformaties, droge rivierbeddingen, boombast en fossielen de inspiratiebron. De ‘huid’ van haar potten weerspiegelt oeroude vormen met verweerde oppervlakken. Regelmatig voegt zij geboetseerde takvormen of steles toe, soms van goudluster, dat een rijk contrast oplevert.
Het uitgangspunt voor de tekeningen en objecten van Daniëlla Daen zijn de oude naslagwerken over planten, vogels en kruiden. De tekeningen en objecten refereren aan gedroogde planten, opgezette dieren en modellen in gips, met dit verschil dat de getoonde flora en fauna van Daniella nooit heeft bestaan.
Marie-José Roosen maakt zachte textiele sculpturen met een organisch, keramisch uiterlijk.  Ze hergebruikt de oude huid, wol, leer en bont van een oude jas en boetseert ermee alsof ze met klei werkt. ‘Strange matters’ zijn aandoenlijke vormen, die iets wezenlijks hebben, het gaat over kwetsbaarheid, bescherming, overleven en pijn.
De schilderijen van Suus Zweekhorst zijn bijna rechtopstaande landschappen met een zichtlijn van zeer dichtbij tot heel ver weg, met een hoge of helemaal geen horizon. Kenmerk is de vlotte lijn, de snelle penseelstreek die ook terug te zien is in de meer dan levensgrote portretten van dirigent Reinbert de Leeuw en de bloedige kunstlijnen als symbool van de verdrinkingen in de Middellandse Zee.

De tentoonstelling wordt zaterdag, 2 maart om 15.00 uur officieel geopend.
Uw (foto)redactie is hierbij van harte welkom.

Tentoonstelling van 27 februari tot en met 24 maart 2019.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur. 
‘Nieuw talent’ exposeert bij ArtiBrak

VOORBURG
In februari exposeren vier nieuwe leden hun werk bij galerie ArtiBrak

Gracia Malmberg maakt ‘windlichten’ van kleurrijk keramiek en paperclay. Haar inspiratiebron zijn de geperforeerde houtsnijwerken uit haar jeugd in Curaçao. Ook Japanse sagen en de print van stoffen zijn inspiratiebronnen.
Brigitte Kwanten tekent altijd iets abstracts met een knipoog naar iets realistisch.
In haar ‘Escheriaanse’ potloodtekeningen zie je een liefde voor oude dingen. Dingen waar een verhaal achter zit, dat de toeschouwer zelf mag verzinnen.
Beeldhouwer Evert van den Berg is gefascineerd door steen. Denkend en schetsend in 3D tast hij de mogelijkheden van de steen af om zijn idee te realiseren.
Els Albersen is gediplomeerd edelsmid. Het ambacht is voor haar vertrekpunt voor de vormgeving. (Half)edelstenen gevat in een sierlijk en speels geometrisch lijnenspel kenmerken haar sieraden in edele metalen. Zij zijn op zichzelf kleine kunstwerken.

De tentoonstelling wordt zaterdag, 2 februari om 15.00 uur officieel geopend door Dick van der Neut, voorzitter van ArtiBrak.

Tentoonstelling van 30 januari tot en met 24 februari 2019.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur.Ledententoonstelling en uitreiking galerieprijs ArtiBrak
VOORBURG

Ruim veertig kunstenaars exposeren in januari heel gevarieerd werk op de komende ledententoonstelling bij galerie ArtiBrak. Schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek, sieraden en plastieken tonen een maand lang een fraaie dwarsdoorsnede van de vele disciplines die binnen de kunstenaarsvereniging beoefend worden.
De tentoonstelling wordt zaterdag, 5 januari om 15.00 uur feestelijk geopend door Dick van der Neut, voorzitter ArtiBrak.
Dan wordt ook de ArtiBrak Galerieprijs uitgereikt voor het mooiste werk op de expositie.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Tentoonstelling van 3 tot en met 27 januari 2019.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur.

Tentoonstelling ‘Genius Loci’ bij ArtiBrakGenius Loci -  de geest van de plek - gaat over Hollandse natuurgebieden, de schoonheid van ons landschap.Voor Doortje van Ginneken ontstaat het beeld vanuit een bezoek aan een

mooi, verlaten, boeiend of uitgestrekt landschap. Later vertaalt dat landschap zich op eigen wijze in olieverf of aquarel.Louise Harley schildert haar bomen op metershoge folies, waardoor het landschap zowel te zien als te voelen is. Het is zowel fysiek als visueel in een overgang van twee- naar driedimensionaal.De bijdrage van Brigitte Wawoe bestaat vooral uit beelden van steen, die men zo in de natuur kan tegenkomen. Ook zijn er beelden van vindhout en ‘juttertjes’, gevormd van aan het strand gevonden klontjes klei die in brons zijn gegoten.


Uit haar collectie ‘bijna abstract’ koos Winnifred Bastian voor de tentoonstelling een aantal olieverfschilderijen en aquarellen. Het beeld met kleuren die in elkaar vloeien levert vredige landschappen op, goede plekken om te mediteren en tot rust te komen.

De expositie wordt zaterdag, 13 oktober om 15.00 uur officieel geopend.
Uw (foto)redactie is hierbij van harte welkom.

Tentoonstelling van 10 oktober tot en met 4 november 2018 
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m vrij en zon 13 – 17 uur, zat. 12 -16 uur

Afgestudeerden KABK exposeren examenwerk

Drie jonge talenten, die onlangs zijn afgestudeerd aan de KABK, exposeren hun eindexamenwerk bij galerie ArtiBrak.

Melissa Couzijn – schilderijen en kijkdozen
In haar werk onderzoekt Melissa Couzijn de ongemakkelijke relatie tussen natuur en beschaving. “We lijken de binding met de natuur verloren te hebben“, aldus Melissa, “onze huidige natuur wordt steeds meer een kunstmatig ontwerp. Met haar werk wil ze een verhaal vertellen over hoop en geloof in een betere toekomst.”
Marie José Blacquière – schilderijen
“Dekens als metafoor voor warmte en veiligheid. Foto’s of beelden uit het nieuws, waarop je mensen met dekens ziet, zijn mijn uitgangspunt”, zegt Marie José. “Ik neem een patroon of een deel van een patroon en begin te schilderen. Ik laat nieuwe beelden, nieuwe werelden ontstaan met mijn verf.”
Aref Dashti – binnenhuisarchitectuur
“Er zijn twee elementen in het definiëren van de etherische ruimte, het raster en de vrije ruimte”, zegt Aref Dashti. “Door de spanning tussen deze twee talen, de ruimte die tussen hen en de bewegingen en de tijd ontstaat, botsen de twee talen en confronteren elkaar.” 

De expositie wordt zaterdag, 15 september om 15.00 uur officieel geopend.
Tentoonstelling van 12 september tot en met 7 oktober 2018 

Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m vrij en zon 13 – 17 uur, zat. 12 -16 uurKunst uit Delft bij galerie ArtiBrakVOORBURG

Van 15 augustus t/m 9 september exposeren 24 leden van galerie Inkt uit Delft hun werk in galerie ArtiBrak. Zoals de naam Inkt al doet vermoeden tonen de Delftse kunstenaars veel grafisch werk, zoals prenten in hoogdruktechniek en digitale mixed media, (kleur)etsen, collages, houtsneden, litho’s, linoleumsneden, tekeningen, schilderijen en pastels. Maar ook glasobjecten van Marjan Smit, sieraden en tassen van Marianne Aulman, wandobjecten van Jurjen Ravenhorst en houten beelden van Hans Heijman zijn te zien.Op hun beurt exposeren 24 leden van ArtiBrak hun werk in galerie Inkt in Delft.De expositie in ArtiBrak wordt op zaterdag 18 augustus om 15.00 uur officieel geopend.

De opening bij galerie Inkt in Delft is op zondag 19 augustus om 15.00 uur.

Tentoonstelling van 15 augustus tot en met 9 september 2018.

Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl

Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur.