Vereniging van Beeldende Kunstenaars
Alle foto’s en afbeeldingen op deze site mogen niet zonder toestemming gebruikt of gepubliceerd worden

dinsdag 13 augustus 2019

Expositie Hak Stam en gasten

Expositie Hak Stam en gasten


Op de tentoonstelling bij ArtiBrak exposeert Hak Stam haar werk, samen met dat van door haar gekozen gasten. Het resulteert in een spannende expositie van zeer gevarieerd werk in verschillende disciplines.

Hak Stam kunst in kleding’ is in Voorburg en omstreken een begrip. Oorspronkelijk combineerde zij kunstzinnige kleding met schilderijen. De laatste jaren is de aandacht verlegd naar schilderen op canvas en collages maken. Haar schilderijen zijn abstracte kleurrijke doeken in olieverf en acryl, vaak met een textuur-ondergrond van jute of ruwe zijde. Soms worden er borduursels of andere materialen in verwerkt.

Anita Mans is edelsmid. Voor haar is de uitdaging om harde en platte materialen als zilver, koper en titanium te bewerken tot nieuwe vormen, waarbij harmonie en mooie verhoudingen voorop staan. Veelal zijn organische vormen in haar sieraden terug te vinden. Soms geeft een edelsteen of halfedelsteen haar de inspiratie om tot een ontwerp te komen.

Beeldend vormgever Rob Thuis legt de ruimte rondom hem vast met de fotocamera. De foto's worden bewerkt tot fotografische schilderijen en hij noemt deze dan fotowerken.

De ruimtelijke sculpturen in brons, metaal en keramiek van Annemiek Collin zijn geïnspireerd door natuur en architectuur. Ze speelt met beweging, groei en beschutting, zoekt spanning en harmonie. Dit leidt tot sprekende beelden met architectonische elementen en overgangsmomenten van kracht en verstilling.

De expositie wordt zaterdag, 17 augustus om 15.00 uur officieel geopend door Tilly Zwartepoorte, oud-wethouder kunst & cultuur van Leidschendam-Voorburg.