Vereniging van Beeldende Kunstenaars
Alle foto’s en afbeeldingen op deze site mogen niet zonder toestemming gebruikt of gepubliceerd worden

dinsdag 18 juni 2019

Vier vrouwen

Op de komende tentoonstelling bij ArtiBrak tonen vier vrouwen hun werk

Joke van der Wiel ziet haar werk als ‘driedimensionaal tekenen met metaal’. Epoxy en metalen dagen haar uit tot experimenten in haar sculpturen. Architectonische structuren zijn voor haar een inspiratiebron. Recentelijk is zij ook geboeid geraakt door de verrassende vormen en structuren die gedroogde groenten opleveren.

Voor Doina Bungardean stond aanvankelijk de sociale en culturele ommekeer van haar moederland Roemenië centraal in haar schilderijen. De laatste jaren is zij bezig andere beelden te creëren, waarin de thema’s mens, zee, lucht, aarde, landschap, muziek of geometrische vormen bepalen of de afbeelding abstract of figuratief is.

Voor haar bijzondere labelobjecten werkt Elise Kloppers vanuit het materiaal. Haar disciplines zijn Dubbelweefsels, Labelobjecten, Objecten van Handgeschept Papier en Collages. Vezels geeft ze een ander leven door er papier van te maken voor objecten en collages. Soms stikt ze met katoenen garen over de lagen papier met de naaimachine.

Natalia Stefanova maakt stillevens en figuratieve composities met een gevoel van mystiek en magisch realisme. Symbolen van oude kunsten zoals alchemie, theosofie, tarot en mythen vormen de inspiratie voor haar fantasieën die met acrylverf op het doek verschijnen.

De opening van de tentoonstelling (22 juni om 15.00 uur) wordt omlijst met muziek. Violoncelliste Christina Boudewijns speelt dan diverse soorten muziek op bijzondere Indiaans-Amerikaanse fluiten.

Tentoonstelling van 19 juni tot en met 14 juli 2019.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur.