Vereniging van Beeldende Kunstenaars
Alle foto’s en afbeeldingen op deze site mogen niet zonder toestemming gebruikt of gepubliceerd worden

dinsdag 6 november 2018

Expositie 7 november t/m 2 december


In november exposeert galerie ArtiBrak nieuw werk van Angèle von Brixen, alsmede werk van enkele van haar leerlingen en vrienden.

De grote olieverfschilderijen van Angèle von Brixen hebben een dromerige, vaak ‘surrealistische’ sfeer met uit de abstractie opdoemende menselijke figuren. Haar laatste werken zijn meer gericht op de natuur met daarin soms een hint naar situaties in de huidige wereld.
Jan Venema begon als graficus en reclametekenaar en ontwierp o.a. posters voor Unicef en Diergaarde Blijdorp. Op latere leeftijd gaat hij schilderen en maakt hij objecten met muziek en beweging erin. Zijn kleurrijke schilderijen, met soms geometrische motieven, bewegen zich tussen abstractie en figuratie. 
In haar bronzen beelden, vaak torso’s, wil Laurien Twaalfhoven de (on)mogelijkheden van de beweeglijkheid van het menselijk lichaam laten zien. De moderne dans van bijvoorbeeld het NDT is voor haar hierin een grote inspiratiebron. Haar bronzen dieren zijn veelal een uitvloeisel van verschillende opdrachten.
Onder de naam Rescoo werken Danny Coolegem en Bart Res sinds 2000 samen binnen de groep ‘de nieuwe negatieven’. In de interactie van ieders inspiratie, expressie en ideeën zien zij een meerwaarde om krachtige, imposante werken te maken. Zij schilderen met acryl en olieverf op polycarbonaatplaten, in de werken is ook hout, papier, jute en doek verwerkt. ArtiBrak heeft de primeur hun werk als eerste te laten zien.
In de glassculpturen van Anna Gray duwt de binnenkant van de glazen bollen naar binnen in zijn eigen leegte, waar de materialen samenvloeien en naast elkaar bestaan. Met behulp van doorsneden, vergroting en transparantie laten de objecten zien wat verborgen en onder de oppervlakte ligt. 

De tentoonstelling wordt op zaterdag, 10 november om 15.00 uur geopend door Albert in ’t Veld, beeldhouwer en ‘neonkunstenaar’.

Tentoonstelling van 7 november tot en met 2 december 2018 
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m vrij en zon 13 – 17 uur, zat. 12 -16 uur