Vereniging van Beeldende Kunstenaars
Alle foto’s en afbeeldingen op deze site mogen niet zonder toestemming gebruikt of gepubliceerd worden

dinsdag 17 juli 2018

Persbericht expositie 'oudgedienden'


VOORBURG
In de komende tentoonstelling bij ArtiBrak exposeren vier ‘oudgedienden’ hun werk in verschillende disciplines.

Paul Carga fotografeert zwart/wit in kleur. Hij gebruikt namelijk zo min mogelijk kleuren en zijn onderwerpkeuze is altijd toevallig. Wat er om hem heen gebeurt legt hij vast, de foto ontstaat spontaan.
Voor Ber Boom zijn vrouwenfiguren het uitgangspunt in zijn werk. Op een onderschildering van ei-tempera of verdunde acryl werkt hij met olieverf zijn onderwerpen uit, die hij put uit gedachtenspinsels en herinneringen. Zijn laatste werken zijn gebaseerd op nostalgische herinneringen aan zijn geboortehuis in Den Haag.
De in Roemenië geboren Doina Bungardean haalde aanvankelijk de inspiratie voor haar schilderijen uit haar land van herkomst; de sociale en culturele ommekeer van Roemenië stond centraal in haar werk. De laatste jaren is zij bezig andere beelden te creëren. De thema’s portret, mens, zee, lucht, landschap, muziek, bepalen of de afbeelding figuratief of abstract is.
Beeldhouwer Hans Hagendoorn werkte aanvankelijk vooral in brons, later meestal in steen. Iedere steen heeft een eigen karakter, hardheid en kleur. Hij vindt het een uitdaging die eigenheid recht te doen in zijn werk en de schoonheid van de steen te ontdekken.

De tentoonstelling wordt zaterdag, 21 juli om 15.00 uur officieel geopend.
Uw (foto)redactie is daarbij van harte welkom.

Tentoonstelling van 18 juli tot en met 12 augustus 2018.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44, 2271 CH Voorburg – www.artibrak.nl
Openingstijden: woe t/m zon 13 – 17 uur, zat. 12 – 16 uur.